Societat

Societat

El desenvolupament d’un dels accessos a Lloret

Un barri amb negocis

La urbanització de l’entorn del complex Porta Lloret acosta el veïnat de Puigventós al nucli urbà

El grup Bon Preu considera que l’Esclat ha de ser referent a la Selva Marítima

La segona fase de creixement del complex inclourà establiments de restauració

La transformació urbanística de l’accés a Lloret de Mar venint per Vidreres (i la C-63) ha dut al barri de Puigventós una de les reclamacions històriques: un pont de connexió amb la resta de la ciutat. “Fa quaranta anys que ho demanàvem. Hi ha hagut molts accidents i gent, fins i tot, com la Càndida [una de les primeres residents del barri] va morir d’accident quan creuava la carretera”, explica la presidenta de l’associació de veïns del barri, Cristina Sánchez.

“Abans estàvem tranquils i aïllats. Ara hem guanyat algunes coses, com el pont o un parc infantil, i ara s’haurà de veure com ens canvien les coses amb el temps”, reconeix Sánchez. Al veïnat de Puigventós (o també conegut com el barri de la Càndida) hi viuen unes 80 persones. Des de dimarts a la tarda tenen a l’abast de la mà –a uns 200 metres escassos– un complex comercial de primer ordre: el Porta Lloret. De moment, hi ha un Esclat –4.150 m² de superfície de venda– i una botiga Worten. Més endavant, hi podria haver altres negocis i restaurants.

Vial Càndida Masgrau

A Puigventós els haurien de fer una pista poliesportiva –va ser una de les eleccions del pressupost participatiu de fa dos anys–. A més, l’Ajuntament té uns terrenys al barri perquè la Generalitat hi construeixi un institut escola. “Ara estem més integrats al poble, i veurem si ve més gent”, afirma Sánchez. Segons un acord de ple, un dels vials que passen a prop del Porta Lloret durà el nom de l’esmentada Càndida Masgrau (1915-1975), una de les primeres residents del veïnat.

Porta Lloret va ser inaugurat dimarts a la tarda, però ahir va obrir les portes al públic, molt nombrós. És el centre comercial més gran de la Costa Brava, amb un total de 35.000 m² edificats en dues plantes i 920 places d’aparcament (repartits en dos pisos). Els seus propietaris són Nova Lloret –societat propietària dels terrenys– i el grup Bon Preu. Porta Lloret forma part del desenvolupament de la primera fase del pla parcial de Sant Quirze. El segon creixement del complex, per la primavera, inclourà més negocis, com ara el Drim i una botiga d’animals, i establiments de restauració.

El cap de relacions externes del Grup Bon Preu, Josep Castany, destaca l’aposta per l’Esclat, en què han invertit 17 milions. “És l’obra més important de la història del grup. Hi hem fet una inversió molt forta i apostem per Lloret per la població resident i per la població que hi ve de vacances. És un centre que ha de recollir clients de Lloret i del seu entorn.” L’Esclat té, entre altres particularitats, un sistema d’il·luminació de baix consum LED i plaques fotovoltaiques per generar-se part de l’energia.

La botiga d’electrodomèstics i productes electrònics Worten també ha obert al nou complex. És el segon establiment de la companyia a la demarcació després del de Platja d’Aro i el sisè de Catalunya. L’empresa ha invertit 590.000 euros en el seu espai, de 486 m². Hi treballen setze persones, segons va exposar dimarts Manuel Coimbra, director de Worten a l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.