Recuperen l'antiga ruta dels mercaders grecs i romans entre Empúries i Portvendres

Recuperar la ruta que feien els mercaders de l'època romana i grega entre Empúries i Portvendres. Aquest és l'objectiu de la iniciativa que s'ha engegat per organitzar, de moment aquest estiu, una ruta turística que permeti als usuaris seguir les passes dels itineraris comercials que es feien fa més de dos mil anys enrere. Sota el nom «La ruta dels antics caboters», està previst que es facin dos viatges a la setmana amb l'objectiu d'explicar la importància històrica del trajecte.

Aquesta és una iniciativa pública i privada que han engegat l'historiador nord-català Robert Saquer i el propietari de Creuers Marenostrum, Josep Ros, però en la qual també s'han implicat els ajuntaments de tots dos municipis, les cambres de Comerç de Girona i Perpinyà i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. De moment ja s'han fet les primeres trobades per concretar com s'ha de tirar endavant aquest projecte i posar fil a l'agulla perquè la ruta turística estigui operativa la nova temporada d'estiu. De moment, ja se sap que cada viatge es farà amb unes 250 persones i que la ruta tindrà una durada de dues hores aproximadament. Hi haurà un vaixell que sortirà de l'Escala cap a Portvendres un cop per setmana i un altre que farà la ruta inversa també cada vuit dies. El viatge de tornada es farà en autobús. L'objectiu és que, a banda de conèixer l'antiga ruta de les mercaderies en època clàssica, s'aprofiti per mostrar als usuaris els atractius turístics dels dos municipis. En el cas de l'Escala, el conjunt arqueològic d'Empúries i la gastronomia.

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, ha valorat que «aquesta és una iniciativa molt important de cara a la promoció econòmica de la zona, amb un discurs històric important pel lligam romà entre Portvendres i Empúries». Per part seva, impulsors de la iniciativa destaquen que «el que es vol fer és fer viure a la gent aquella època i aquella línia marítima, i que la gent pensi quan passem pels penya-segats que per allà fa dos mil anys hi passaven els grecs i els romans». També Josep Ros, responsable de Creuers Marenostrum, concreta la importància d'aquesta nova ruta: «Es farà el mateix que fa 2.000 anys, però en lloc de comerciar amb mercaderies, transportarem gent.»



sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA