Societat

Societat

En marxa pels presos

Des de diumenge s’està fent una caminada per etapes entre Olot i la presó de Lledoners per reclamar l’alliberament dels polítics

Ahir es va cobrir l’etapa més llarga, entre Joanetes i Sant Vicenç de Torelló

Una seixantena d’homes i dones pujaven ahir al matí coll de Bracons amunt, des de Joanetes, ben abrigats i amb estelades i llaços grocs. Es tractava de la marxa entre Olot i la presó de Lledoners, a la comarca del Bages, que han organitzat Bianya Sobiranista i Òmnium Garrotxa per reclamar la posada en llibertat dels presos polítics, molts dels quals estan ingressats en presó preventiva en aquell centre penitenciari.

La marxa es fa per etapes i culminarà diumenge. Ahir es cobria el tram entre Joanetes (la Vall d’en Bas) i Sant Vicenç de Torelló. En ser un dia feiner, hi van prendre part sobretot jubilats, majoritàriament gent acostumada a caminar. Molta més participació hi va haver diumenge, quan es va fer l’etapa Olot-Joanetes. S’hi van apuntar unes 320 persones de totes les edats, procedents tant de la Garrotxa com de la resta del país. Van sortir del davant de l’ajuntament, van creuar la ciutat (en els seus carrers s’hi va afegir molta més gent) i, passant per la via verda, van cloure a mitja tarda la primera jornada, de prop de 10 quilòmetres, a l’entrada de Joanetes.

La d’aquest dilluns era, amb prop de 22 quilòmetres, l’etapa més llarga de la setmana. El grup el tancava un cotxe d’assistència, equipat amb una farmaciola i brou per ajudar a aguantar el fred. La beguda i el menjar se l’ha de dur cadascú. Un cop superat el coll de Bracons, Jaume Toldrà, de Bianya Sobiranista, ens explicava des d’aquest cotxe escombra que el sorprenia el bon ritme de la marxa, tenint en compte que es tractava de gent gran, i la col·laboració espontània d’un home que havia pujat al coll i muntat una parada per repartir taronges als participants, per així aguantar fins a l’aturada per dinar, a les dues. A l’arribada a Sant Vicenç de Torelló, prevista pels volts de les quatre, un autocar contractat pels organitzadors portaria la gent a l’aparcament de Can Barris de Joanetes, on els participants tenien els cotxes particulars.

Aquest sistema de tornada s’anirà repetint cada dia, ja que no es compta que la gent es quedi a dormir al final dels trams. Avui, la marxa transcorrerà íntegrament per Osona, de Sant Pere de Torelló a Manlleu (16,5 km); demà es farà el trajecte entre Manlleu i Vic (21 km); per a dijous s’ha programat Santa Eulàlia de Riuprimer - Santa Maria d’Oló (19 km); divendres faran l’etapa entre aquest poble i Artés (15,6 km); dissabte, Artés-Manresa (19,7 km), i finalment, diumenge es cobriran els 3 quilòmetres que separen Manresa de la presó de Lledoners. Tant dissabte com diumenge –sobretot diumenge– hi haurà probablement molta més participació i s’espera que l’arribada a la presó esdevingui una concentració reivindicativa que reuneixi molta gent vinguda d’arreu del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona