Font de Mora no explica la dràstica retallada dels premis de promoció del valencià a les festes de la Magdalena

Els ecosocialistes va demanar dur el tema a les Corts i ara la resposta demostra el menyspreu del PP a les festes de la capital de la Plana

L'agrupació local d'Iniciativa a Castelló de la Plana, va traslladar al Grup Parlamentari de Compromís el fet que la Conselleria d'Educació haguera retallat en aquest any, de manera dràstica i injustificada els premis de promoció de l'ús del valencià en les festes de la Magdalena de 2010.

El Conseller Font de Mora es limità a respondre que la inversió en els últims quatre anys en matèria de polítiques enfocades a l'ús social del valencià havia arribat fins als 19,5 milions d'euros.

Pedregosa ha recordat que dels 18.350 euros que es venien destinant els passats anys ( xifra estabilitzada durant molt de temps), en la convocatòria per a 2010, es retalla fins als 13.137 €, situació que ha perjudicat greument a les entitats festeres que optaven a ell; gaiates i colles.

Per a la promoció del valencià en les Falles d'enguany, la quantitat destinada ha estat de 30.487 euros.

Segons Pedregosa «el PP, de nou retalla d'on més mal pot fer, està clar que les festes de la Magdalena no interessen el més mínim al Consell, com tampoc la promoció del valencià, i per això apliquen la tisora i deixen a les entitats de la festa amb menys ingressos. Cal recordar que aquests premis permetien a gaiates i colles la publicació dels llibrets de les Festes, llibrets que després es distribuïen pels barris i ajudaven a apropar les festes als veïns. I tenien especial interés al promocionar igualment la festivitat en la llengua autòctona de la ciutat».

Per a Iniciativa «aquesta retallada ja l'han patida les Colles i gaiates, que per al 2011 tindran menys marge per a participar en l'edició de les publicacions, menys interés, i per tant, la Conselleria aconseguirà anar buidat d'importància aquests premis, possiblement perquè li molesten i li agradaria més extingir-los, com fa amb tot el que tinga que vore amb la promoció del valencià».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA