Societat

Un centenar de persones protesten contra la “impunitat” dels abusos sexuals de l’església a Tarragona

Els manifestants enganxen cartells a les portes de l’Arquebisbat en suport a les víctimes i demanen que els casos s’investiguin

Un centenar de persones s’han concentrat davant de l’Arquebisbat de Tarragona aquest dissabte al matí per demanar “contundència” i “prou impunitat” després dels diversos casos d’abusos sexuals a menors per part dels mossens de Constantí i Arbeca fets públics els darrers dies. Els manifestants han exigit que s’investiguin els fets i que l’església actuï amb transparència.

“No podem permetre que es porti un mossèn a un altre país i parròquia i que segueixi passant el mateix, la societat n’està farta”, ha sentència Cinta Olivan, una de promotores de la protesta.

La concentració ha començat amb la lectura d’una carta d’una de víctima anònima d’abús sexual, que ha volgut denunciar que no es pot justificar en cap cas aquests fets. En aquest sentit, la víctima afirma que s’ha sentit “profundament ferida” per les declaracions de l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, en les que va considerar que alguns abusos a menors poden ser conseqüència d’un “mal moment” dels mossens.

Malgrat que Pujol va matisar les seves paraules en un comunicat a posteriori i va reiterar en nom de l’església el perdó a les víctimes, els manifestants comparteixen que les seves paraules són “gravíssimes”.

Per això, una de les organitzadores i manifestants, Cinta Olivan, ha reclamat a l’església que actuï i denunciï davant els tribunals els casos d’abusos. “No els deixarem passar, la gent que està denunciant és molt valenta, som al seu costat”, ha defensat Olivan.

Durant la protesta, que s’ha allargat durant uns trenta minuts i en la qual s’ha tallat el carrer del Pla de Palau, s’han repartit impresos per aquells que vulguin donar-se de baixa de l’església catòlica. A més, l’acció s’ha acabat amb els manifestants enganxant cartells a la porta i la paret de l’edifici de l’Arxidiòcesi de Tarragona.

Els casos d’abusos es van conèixer diumenge i, posteriorment, els rectors de Constantí i la Canonja, Xavier Morell, i el d’Arbeca, Josep Maria Font, van ser destituïts quan es va saber que havien estat investigats pel Vaticà per presumptes abusos infantils entre el 2015 i el 2016.

Pel que fa al de mossèn Pere Llagostera, mort fa dos anys, va ser denunciat per abusos a menors a Constantí durant dècades en excursions al Pirineu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona