Millars (Rosselló)
Festa de l'oli d'oliva. i de la bunyeta
El secret és ben estirar la pasta
En comparació amb els bunyols de l'Empordà, la bunyeta del Rosselló és de la mida d'un plat i molt més fina: per aconseguir una bona bunyeta cal anar estirant la pasta, i tradicionalment es feia sobre la forma arrodonida del genoll. Qui vulgui provar-ho podrà fer-ho en el concurs que tindrà lloc diumenge a Millars, capital indiscutible de la bunyeta. En el mateix espai té lloc la fira de l'oli d'oliva (a Millars hi ha un dels últims molins nord-catalans, que es podrà visitar). Una quinzena d'oleicultors nord-catalans participarà en aquesta edició. Una oportunitat per redescobrir les virtuts dietètiques o cosmètiques de l'oli d'oliva i d'altres productes locals rossellonesos.Enguany serà la quarta edició de la Fira de l'oli d'oliva i de la bunyeta de Millars. L'any passat s'hi van degustar prop de 10.000 bunyetes. A part de les bunyetes que es trobaran en el recinte de la fira, les quatre fleques i pastisseries del poble seran obertes tot el dia. Pel que fa el concurs, es posa a disposició dels participants la pasta que l'hauran d'estirar i fer coure. També s'intentarà realitzar la bunyeta més gran.