Societat

La cultura gegantera envaeix Castellterçol

La 12a Fira del Món Geganter arriba aquest cap de setmana amb la trobada de colles i expositors, xerrades, debats, tallers, formació, jocs, concerts...

El capgròs hi tindrà un especial protagonisme

A Castellterçol ja es respira l’ambient geganter. La vila és escenari demà i diumenge de la 12a Fira del Món Geganter, que ofereix propostes interessants per a tots els membres de les colles geganteres i amants de la cultura popular –aquest any la figura del capgròs tindrà especial atenció–. A l’espai firal es reuniran una vintena de constructors d’imatgeria, luthiers, llibreries especialitzades, artesans... dedicats a aquest món, a més d’un espai dedicat als més joves amb l’Espai Fira Menuda i diverses activitats relacionades amb els gegants. També es farà la presentació del llibre Escultors de la festa, la xerrada Els capgrossos, les figueres més abundants i les més incompreses, noves sonoritats de gralles amb el quartet QuatreQuarts i molts tallers, de transcripció de coreografies de balls de gegants i capgrossos, i per a músics i seminaris de capgrossos i balls populars. A més, es podrà gaudir amb l’espectacle dissenyat per a l’ocasió Som d’on venim, que ens endinsarà en la història de Castellterçol amb la participació de colles geganteres i una banda de música, seguit del concert de Catfolkin i DJ Nando. Diumenge és un dia molt especial. Es presentaran les noves figures, que en aquesta edició són deu, que s’han construït des de la passada edició. Després, els gegants s’estendran per tot el poble durant la gran passejada, amb la participació de vint colles geganteres seguit d’una mostra de balls. En l’acte de clausura es desvelarà el secret més ben guardat de la mostra: la colla que organitzarà la 13a Fira del Món Geganter. Després ho haurà balls de la imatgeria de l’ACGC a càrrec de la Colla Gegantera de Sant Climent de Llobregat, que és l’actual Ciutat Gegantera de Catalunya (www.firamongeganter.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona