Societat

Quilòmetres per a migrants i refugiats

Caminant amb comunitats de desenes de països, obrirem els braços i compartirem el viatge per enviar un missatge d’unitat als líders polítics

La situació dels migrants i refugiats a tot el món és una de les preocupacions principals del papa Francesc i de l’Església en general, que promou la cultura de la trobada entre pobles i persones per evitar les catàstrofes humanitàries que suposa el desplaçament massiu d’aquells que fugen de les guerres i de la misèria.

Aquesta crida és la llavor de la campanya “Compartim el viatge”, que va presentar el mateix papa el mes d’octubre passat i de la qual ja hem parlat en altres ocasions. La impulsa Caritas Internationalis arreu del món de fa un temps i ara es materialitza en una nova acció: marxes solidàries per sumar, entre tots, un milió de quilòmetres i posar-nos a pell de les persones refugiades, en el marc de la celebració de Corpus.

Les Càritas de la diòcesi de Girona ja s’han mobilitzat per organitzar les dues primeres marxes sota el lema “Compartim el viatge”, que tindran lloc aquest cap de setmana a Cassà de la Selva i a Salt, però durant les properes setmanes s’aniran anunciant noves marxes, obertes i aptes per a tothom. La suma de distàncies recorregudes s’afegirà a la web comuna de la campanya, per intentar assolir la ingent xifra d’un milió de quilòmetres, en un esforç per fer visibles les dificultats que han de passar els migrants en les seves llargues travesses cap a la recerca d’una vida millor.

Caminant plegats amb comunitats de desenes de països, obrirem els braços i compartirem el viatge per enviar un missatge d’unitat als líders polítics. Cada passa feta en aquestes marxes és una passa per a la construcció de comunitats més fortes, més properes a la gent i als nouvinguts, amb la ment més oberta i amb un cor comú contra la xenofòbia, l’odi, el racisme i la violència entre pobles, xacres que, malauradament, en els darrers temps estan trobant els hàbitats adequats per desenvolupar-se i penetrar en molts racons de la nostra societat encara que sigui a través de la falsedat i les mitges veritats, especialment entre els més desesperats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia