Societat

Una iniciativa comunitària

Es tracta d’apoderar les persones, indica Amàlia Rispau, perquè sentin que, malgrat totes les dificultats, formen part de la vida social

Una vintena de voluntàries, amb l’acompanyament tècnic del personal, gestiona el dia a dia de l’Espai amb Cor de Càritas a Salt. Es tracta d’un equipament obert, que neix de la fusió dels dos antics robers del municipi. L’Amàlia Rispau és voluntària de Càritas des de fa cinc anys i està dedicada absolutament a l’Espai amb Cor. Obren matí i tarda de dilluns a divendres. Ja a primera hora hi ha gent fent cua, persones que cerquen, sobretot, roba que l’entitat posa a la seva disposició. L’Amàlia alerta que manca roba per a homes i per a infants de 3 a 14 anys, i que la demanda és molt alta: “Hi ha persones que venen matí i tarda per veure si hi ha peces noves que els puguin interessar”, afirma. També accepten joguines, llibres i altres petits objectes de parament per a la llar. A l’Espai amb Cor s’apropen moltes persones amb dificultats econòmiques, però també curiosos i gent amb interès per conèixer aquest servei de Càritas.

Cada dilluns i dimarts, dues voluntàries ofereixen tècniques bàsiques per cosir. Els tallers estan tan sol·licitats que fins i tot hi ha gent en reserva. “Ensenyem petites tècniques bàsiques per arreglar peces o fer-les a mida”, explica. Els dijous, una tècnica gestiona un punt de trobada molt especial. Es tracta d’un espai obert on es tracten temes diversos i inquietuds personals. Cada mes dediquen aquests espais a un aspecte diferent: al març es van centrar en la dona; a l’abril, a creativitat en manualitats, i al maig tracten els sentits. En aquest punt de trobada també es fan tallers de tai-txi, meditació, relaxació i xerrades sobre higiene vocal, entre d’altres, amb la col·laboració de professionals externs.

Aquestes activitats tenen per objectiu fomentar la participació dels usuaris en la vida social de l’entorn, evitar l’aïllament i potenciar la integració i l’enfortiment de la xarxa social de les persones ateses.

L’Amàlia assegura que “es tracta d’apoderar les persones, perquè sentin que, malgrat totes les dificultats, formen part de la vida social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia