Societat

L’entorn de Janet Jumillas es mostra convençut que el cadàver trobat al Prat és el de la dona desapareguda

L’autòpsia no concreta ni la causa exacta de la mort ni la identitat, però apunta a cops al cap i un tall al coll

L’entorn de Janet Jumillas, la dona desapareguda al març a Viladecans, creu que hi ha un “99% de possibilitats” que el cadàver trobat aquest dimarts en un descampat del Prat de Llobregat sigui el d’ella. Tots els indicis hi apunten i cap el descarta: la roba, la constitució física o les setmanes de degradació del cadàver.

Durant aquest dimecres al matí s’ha fet l’autòpsia, tot i que encara queden algunes proves pendents, però no s’han pogut extreure les empremtes dactilars, a causa de l’estat dels dits, i ara s’haurà d’esperar a la seva reconstrucció o a una prova d’ADN. La roba del cos també apunta cap a Jumillas, tot i que la família no l’ha reconegut formalment. Sobre la causa de la mort, no s’ha trobat el motiu exacte, però la dona presentava cops contundents al cap i un tall al coll.

El 9 de maig un jutjat de Cornellà de Llobregat ordenava presó provisional per un delicte d’homicidi amb ocultació de cadàver per a un dels dos detinguts relacionats amb la desaparició en aquest municipi de la veïna de Viladecans el 13 de març passat. L’altre investigat va quedar en llibertat provisional amb mesures cautelars per un possible delicte d’encobriment.

Els Mossos d’Esquadra van citar a declarar el principal sospitós de la mort de la desapareguda una setmana després que la família hagués perdut el rastre de la dona. Els investigadors havien constatat que l’home, de 32 anys i veí de Cornellà, havia mantingut contacte amb ella el mateix dia de la desaparició. Després de l’interrogatori, però, els Mossos van concloure que mentia, ja que no encaixava la seva versió amb el rastreig fet de l’activitat del seu telèfon mòbil.

Hores després, una patrulla va veure l’home desfent-se d’unes bosses de brossa que acabarien sent determinants: dins hi havia restes d’unes ulleres de la desapareguda, un tros de corda amb cabells i dos pals de fregar xops de sang de la dona, segons van confirmar les analítiques posteriors.

Tot plegat va motivar a principis de maig l’entrada policial al domicili del principal sospitós, on els investigadors van observar una paret pintada recentment i van trobar diverses restes de sang humana a les parets i a terra. A parer del jutge, tots aquests indicis conclouen que és “més que probable” que matés la dona dins el pis per ocultar després el cadàver.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona