La majoria dels municipis nord-catalans que celebraran el dia de la rosa i el llibre ho faran durant el cap de setmana

A Perpinyà, la Casa de la Generalitat regalarà un llibre als mainatges que es presentin –i una rosa als adults– de les 10 del matí a les sis de la tarda; amb el Casal Jaume I, seran dels pocs llocs que celebraran Sant Jordi el dia que toca, el 23 d'abril. Al Casal, a partir de les dues de la tarda es presentaran llibres i roses, i a les 6 de la tarda es compartirà un aperitiu. S'hi podrà veure l'exposició Sant Jordi, realitzada per l'Associació Sant Jordi Catalunya Nord. A l'hotel Mercure, a les sis de la tarda, les edicions Mare Nostrum reuniran autors de novel·la negra per inaugurar l'exposició de fotografies PolArt, de Jean-Louis Perron. La vila de Perpinyà repartirà aquest divendres llibres i roses a les institucions de jubilats, al centre penitenciari, a l'hospital i al Tremplin, i dilluns, 26 d'abril, es repetirà l'operació a les escoles maternals de la vila. L'Institut Font Nova celebrarà Sant Jordi amb el concert de DJ Raph & The Primaveras i la cobla Mil·lenària, aquest divendres a les nou del vespre al Teatre Municipal.

La major part dels actes de Sant Jordi a Perpinyà però, seran aquest dissabte 24, amb animacions de carrer amb els gegants, sacs de gemecs, distribució de coca, parades i fira de llibres durant tot el dia al voral Vauban i a la plaça Gambetta. Perpinyà completa la celebració de Sant Jordi amb animacions musicals entorn de les fonts, portes obertes i actuacions en diversos espais (vegeu el programa complet adjunt). El 30 d'abril, durant tot el dia, tindrà lloc la 8a Jornada d'Estudi sobre la Impremta, dedicada a la llibreria, a la Mediateca de Perpinyà. I finalment, també el 30 d'abril, la XXI Nit Literària de Sant Jordi, organitzada per Òmnium Cultural, tancarà aquests actes a la capital del Rosselló.

Argelers

A Argelers aquest mateix divendres, 23 d'abril, el Casal de l'Albera celebra a partir de dos quarts de deu del matí la festa del llibre i la rosa al museu de la plaça dels Castellans amb un concurs de roses de jardí, i convida autors a dedicar els seus llibres a partir les quatre de la tarda. La celebració continua l'endemà dissabte amb animacions musicals de la banda Els Tirons i una actuació dels Castellers del Riberal.

Bages

La Casa Carrere va començar la programació de Sant Jordi el cap de setmana passat i avui divendres, 23 d'abril, a dos quarts de set de la tarda, organitzarà una conferència dedicada a Francesc Eiximenis, un clàssic català, a càrrec de Patrick Gifreu i Michel Adroher. Demà dissabte, a partir de les quatre, es farà un troc de llibres a la plaça de la República. A la Mediateca Joan Pau Giné, la llegenda de Sant Jordi serà contada per Cédric Debarbieux. Per a tot públic a partir de 6 anys. Entrada lliure. A les sis de la tarda a la Sala Molière Gerard Jacquet, presentarà i dedicarà el segon volum del Petit dico d'aquí. A dos quarts de vuit tindrà lloc un sopar debat a la sala de festes, sobre el tema Art i artteràpia.

Bao

Diumenge, 25 d'abril, en el marc de la Primavera de Bao, durant el matí hi haurà parades de llibres i roses. Al llarg del matí s'anunciaran també els resultats del concurs de vitrines del poble, i del concurs de cartells per l'Identi'Cat 2010 convocat per l'associació Aire Nou. Els Castellers del Riberal actuaran a dos quarts d'onze del matí.

Ceret

Avui divendres 23 a les sis de la tarda, Michel Arnaudiès presentarà el seu últim llibre La Bastide sur Mer a la Mediateca Ludovic Massé. Els professors i alumnes de l'escola de català per a adults de Ceret celebraran Sant Jordi el dimecres 28 d'abril amb un dinar popular a Sant Ferriol i, a la tarda, unes parades de venda de llibres.

Cotlliure

El dissabte 24 durant tot el dia, Festa de la Rosa i el llibre a la plaça del mariscal Leclerc. A partir de les dues, Joan Pere Sunyer hi presentarà el seu últims recull de poemes audiovisuals «12 Fotografies Instantànies».

El Soler

Dissabte, 24 d'abril, de les nou del matí a la una del migdia a la plaça del Mercat del Soler hi haurà exposicions, venda i dedicatòria de llibres amb la presència dels autors, animacions amb els alumnes de La Bressola i un mercat de llibres de segona mà. Un taller d'animacions musicals serà animat per Ramon Gual.

Elna

A Elna avui divendres 23 d'abril al matí el mercat s'estén fins al pàrquing de la mediateca per a un mercat del llibre, amb editors, llibreters, floristes, especialistes de les coques i productors de vins. De dos quarts de set de la tarda a les vuit, trobada al voltant d'autores catalanes contemporànies. Miquela Valls, membre de l'IEC, proposarà una conferència sobre el tema , «Quatre mots sobre escriptores catalanes d'avui». Autores convidades: Coleta Planas, Renada Laura Portet, Teresa Colom i Pich (Andorra). El diumenge 25 a les quatre de la tarda concert del s«Cors de Clavé de Catalunya» amb quatre corals i cent-cinquanta coristes aficionats a la catedral.

Fillols

L'Ajuntament i el Foyer Laique de Fillols celebraran Sant Jordi diumenge, 25 d'abril, amb un mercat de puces de llibres de les 10 del matí a les cinc de la tarda. També hi haurà presentació i dedicatòria de llibres amb la Llibreria Catalana, les editorials Terra Nostra i Trabucaire, i la presència d'autors: Elina Tibaut-Comelade, Cellie Motzfeldt, Guy Carol, Pasqual Tirach, Dominique Brunet.

Illa

Aquest divendres, 23 d'abril, a dos quarts de sis de la tarda, els infants de les estructures d'acolliment de la Comunitat de Municipis Rosselló-Conflent presentaran un espectacle dedicat a Sant Jordi. L'actuació tindrà lloc a la sala La Catalana i serà gratuïta.

Montescot

Per la segona edició de Sant Jordi organitzada a Montescot, la Biblioteca Municipal acollirà aquest divendres 23 d'abril a les nou del vespre un concert de Pere Figueres. El cantautor de Pontellà serà acompanyat per Gerard Meloux (guitarres) i Paola Maureso (bandúria). A la sala de Festes, entrada lliure.

Mosset

Diumenge 25 de les dues a les sis de la tarda,Festa del llibre i de la rosa amb tallers d'animació per la mainada sobre el tema del drac, una exposició sobre el Tren Groc i teatre amb la cpmpanyia Tres Estelles d'Escaró.

Pollestres

Dissabte 24 de les deu del matí a les sis de la tarda, primera Borsa d'intercanvi de llibres organitzada pel Centre Cultural Català a la plaça d'Europa. Parades de venda i dedicatòries amb els autors.

Prada

Divendres 23 de les nou del matí a les cinc de la tarda a la plaça de la República, parades de llibres, roses, pas de Sant Jordi, amb la presència d'autors que firmaran les seves obres. A partir de les tres, Joan Pere Sunyer hi presentarà el seu últims recull de poemes audiovisuals «12 Fotografies Instantànies».

Vallestàvia

Diumenge, 25 d'abril l'Associació Memòria de Sant Andreu de Vallestàvia proposa una venda als encants d'obres d'art, a dos quarts de quatre de la tarda, a profit de la restauració de l'església del segle XI (exposició del les obres a la Casa d'Animació municipal fins al 25 d'abril, entre 17 h i 19 h). A les deu del matí, Sabine Foillard, arquitecta, presentarà l'estat de les obres a l'església i a les onze s'homenatjarà Adrienne Cazeilles. A part del dinar preparat pel Cafè de la Farga, una àrea de pícnic serà oberta per les persones que portaran llur menjar.

Vilanova de Raò

Divendres 23 d'abril a dos quarts de set de la tarda, a la sala Avant Conseil, conferència i video, La trilogia del grenat, El llibre, la joia i el vi. Lendemà dissabte 24 a les onze del matí, actuació de la coral Lamibémol a l'església. Sardanes a tres quarts de dotze a la plaça del comerç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona