Inauguració del monument «La sardana» a Sant Llorenç de Cerdans

Pierre Raynaud, antic alcalde del poble, proposa posar el nom d'Ernest Lluch al pont del riu Major

Aquest dissabte 24 d'abril s'inaugurarà a Sant Llorenç de Cerdans el monument La sardana. Aquesta obra de Claude Gomez situada a l'entrada del poble commemorarà el vint-i-cinquè aniversari de la proclamació del poble com a Ciutat Pubilla de la Sardana, el 21 d'abril de 1985. La inauguració es farà a dos quarts de cinc de la tarda al Jardí de la Sardana en presència del batlle, Jacques Roitg, del Consell Municipal i del Foment Sant Llorenç Sardanista. Amb motiu d'aquest acte, a continuació hi haurà una ballada de sardanes interpretada per la Cobla d'un Dia, que serà formada exclusivament de músics llorencins. La diada es tancarà a les set de la tarda amb un aperitiu ofert per l'Ajuntament.

PIERRE RAYNAUD. ANTIC ALCALDE DE SANT LLORENÇ DE CERDANS

Homenatge a Ernest Lluch

Ara que el nostre poble es prepara per commemorar el XXV aniversari de Sant Llorenç Ciutat Pubilla de la Sardana 1985, voldria recordar un home, Ernest Lluch, que sens dubte pocs llorencines i llorencins han conegut.

Vaig conèixer aquest jove «diputat provincial de Catalunya» a Prada, l'agost del 1977, i li havia parlat llavors de la nostra intenció de llançar el projecte de «la carretera d'Espanya» per Costoja, projecte al qual s'havia adherit immediatament. Moltes vegades va venir sobre el terreny, pel riu Major, per trobar-nos, per tal de defensar millor la construcció d'aquesta carretera amb la Generalitat. A partir del moment que va ser ministre de Sanitat del govern espanyol, el seu suport constant va ser un factor determinant amb les altes autoritats del seu país per obtenir l'autorització d'obrir un nou pas fronterer entre les nostres dues Catalunyes. Ernest Lluch, llavors ministre en exercici, va tornar a Sant Llorenç el 1985, responent a la nostra invitació, per honorar amb la seva presència la manifestació catalana (nord i sud) Sant Llorenç Ciutat Pubilla, i sobretot per tallar la cinta inaugural de la plaça de la Sardana, i ho va fer amb la discreció de l'home que era, sense el desplegament massiu de forces de l'ordre que tenim el costum de veure a casa nostra en la menor ocasió.

Desgraciadament, després de tornar a ser un simple ciutadà, i tanmateix fervent defensor del reforç de l'autonomia de les províncies espanyoles, seria covardament assassinat sortint de casa seva per ETA. És per això que amb motiu d'aquesta commemoració del 21 d'abril del 1985, voldria que tinguéssim un pensament per a aquest home destacable, que es mereix, d'altra banda, que es doni el seu nom al pont internacional del riu Major, en homenatge a la part determinant que va tenir influint per a la seva realització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona
medi ambient

La Paeria avança la campanya de control de mosquits a Lleida

LLEIDA
municipal

Reus distingeix Carme Saldaña i la Confraria Jesús de l’Amargura

REUS