Interior cancel·la el sorteig d'una casa que havia organitzat un veí de Tarragona

Els Mossos van comunicar al propietari que aquest tipus de rifes no són legals i li van comissar les butlletes

Una idea enginyosa, però que ha acabat frustrada. Aquest és el recorregut d'un sorteig que a mitjan mes de març va començar a donar a conèixer un veí de Tarragona, Manuel Galván, que havia fet 20.000 paperetes per rifar el seu domicili, situat al número 18 del carrer Antoni Escofet Netto, de la urbanització L'Albada. Cadascuna de les butlletes costava 50 euros i hi anaven cinc números. Aquesta proposta va resultar atractiva entre el veïnat de la zona i va córrer com la pólvora ja que, en pocs dies, l'impulsor d'aquesta mena de tómbola va vendre prop d'un centenar de participacions. Era previst que la venda finalitzés el 5 de gener de l'any vinent, i que la persona guanyadora fos aquella a la qual coincidissin les cinc xifres de la papereta amb el número que repartís el primer premi de la loteria de Reis, que se celebrarà el dia següent. Finalment, però, la rifa s'ha suspès ja que, en cas contrari, Galván hauria incorregut en una infracció administrativa. I és que, tal com es recull en el decret 294/1995 de la direcció general del Joc i Espectacles del Departament d'Interior de la Generalitat, no està permès que les persones físiques es lucrin amb el sorteig d'immobles. L'autorització per realitzar rifes només la poden demanar institucions i corporacions públiques; associacions i entitats amb finalitats benèfiques; persones jurídiques constituïdes en societat, i persones físiques també, però només amb motiu de festes i fires locals.

Els agents dels Mossos d'Esquadra es van encarregar de comunicar a Galván que la iniciativa que volia tirar endavant no era legal i li van requisar les butlletes. Després que va rebre la notícia, el propietari va eliminar la pàgina web que havia dissenyat, en la qual s'enumeraven les característiques del domicili i les bases de la rifa, que havien quedat recollides davant de notari. Ara també haurà de retornar els diners a les persones que ja havien comprat una papereta.

Segona iniciativa d'aquestes característiques que s'ha suspès aquest any

L'episodi viscut pel tarragoní Manuel Galván és molt semblant al d'una parella de Breda, a la Selva, que havia organitzat un sorteig per vendre el pis i poder-ne pagar la hipoteca. En aquesta altra ocasió, els organitzadors hi havien afegit l'al·licient que, si arribaven a les 16.000 participacions, oferirien a la persona premiada un altre immoble a Sant Pere de Vilamajor, al Vallès Oriental. Tot plegat, però, també va fracassar, després que Interior comuniqués a la parella que la iniciativa estava fora de la llei. Les dues històries han tingut el mateix final, si bé amb la diferència que l'objectiu de Galván era recaptar fons per pagar-se un tractament de la cirrosi hepàtica que pateix i que li va ser detectada a l'hospital Joan XXIII de la capital tarragonina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

La paralització a rodalies tensa metro i busos

barcelona

Un vapor obert per prestigiar les persones amb discapacitat

Terrassa
Societat

Investigats els desnonaments a Badalona

Badalona
crònica

Una marabunta davant el caos

SALUT

Els gossos de pacients, permesos al sociosanitari de MútuaTerrassa

TERRASSA
Societat

Mor Joaquim Vich Figa, propietari de l’antiga Destil·leries Gerunda

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona