Societat

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya celebra 30 anys fent pinya

Col·lectius d’arreu del territori han participat aquest matí en la celebració de l’aniversari

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha celebrat aquest dissabte el matí els seus 30 anys de vida. Ho ha fet acompanyada de representants de colles d’arreu del territori. Entre els assistents, han destacat la tasca de l’entitat agrupant a les 104 colles existents.

El seu president, Roger Gispert, ha recordat que malgrat que va néixer per gestionar les assegurances de les colles, en l’actualitat un dels pilars principals de l’agrupació és millorar la seguretat en els castells i afavorir la diversitat.

Els jardins del Palau Robert de Barcelona han acollit la festa de la Coordinadora que, com no podia ser d’una altra manera, s’ha estructurat per rondes, però no de castells. Primer de tot, els assistents han confeccionat un mural, capitanejat per l’artista Pau Morales, i on representants de les diferents colles hi han enganxat els seus respectius escuts.

Tot seguit s’ha fet una taula rodona sobre l’evolució de l’agrupació i el paper actual del món casteller. Aquesta ha comptat amb la participació del president de la Coordinadora, Roger Gispert; el secretari general de Cultura de la Generalitat, Enric Vilaró; Enric Crous, representant d’un dels principals espònsors del sector, el Grup Damm; i del periodista Carles Cortés.

De l’agrupació a la integració

Gispert ha reconegut la transformació que ha viscut la Coordinadora en els seus 30 anys de vida i com ha passat d’encarregar-se de la gestió de les assegurances de les colles a la important tasca que està duent a terme en la millora de la seguretat de les actuacions amb l’elaboració d’estudis pioners i implantant mesures preventives o per minimitzar els danys, com va ser el casc en els infants.

Membres de les colles assistents a la festa han subratllat la feina de la Coordinadora. Gorka Bertran, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, ha definit el seu paper com a “fonamental” i un “element clau del món casteller”.

Des dels Xiquets de Valls, Albert Pedret ha ressaltat la seva tasca gestionant “la burocràcia” i que permet a les colles dedicar-se al que s’han de dedicar, “els castells”. Per la seva part Àlex Pereira, dels Bordegassos de Vilanova, ha posat l’èmfasi en la seva tasca agrupant colles molt diferents i com posa en valor que “tenim més coses positives en comú que en contra”.

Una tasca que no acaba aquí

Gispert ha insistit a dir que la tasca de l’agrupació segueix. Entre els objectius de futur marcats, ha explicat, hi ha promoure “la igualtat” i treballar per l’equitat i la diversitat; a l’hora de fer-la “molt més participativa”.

El president ha recordat que l’entitat gestiona les 104 colles existents en l’actualitat, prop de 15.000 castellets.

La festa ha acabat amb la música de Santi Carcassona que ha fet als assistents fer pinya però no per aixecar un castell sinó per crear música plegats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.