Societat

Esmorzar-dinar d’Albert Adrià i Romain Fornell a La Gavina

L’Hostal de la Gavina de S’Agaró va donar el tret de sortida a la temporada d’estiu amb una cita gastronòmica d’excepció, un esmorzar-dinar cuinat a quatre mans pels equips dels xefs Romain Fornell, director gastronòmic de l’establiment, i Albert Adrià, amb cinc estrelles Michelin entre tots dos. Però l’àpat, per a una vuitantena de comensals, va superar el concepte anglosaxó del brunch amb una perspectiva més pantagruèlica, horari mediterrani i una sobretaula amb vistes al mar que es va allargar fins a la tarda. Entre les propostes de la carta, una fusió de plats i receptes dels dos cuiners, com ara les olives de Tickets –esferificades–, la síndria infusionada de sangria i el meló de vermut i el bikini trufat, d’Adrià, i el llom alt a la brasa, amb puré de patata Joël Robuchon i mostassa i el cranc reial amb maionesa llimona, de Fornell.Per arrodonir el repertori, clàssics de la casa, com les gambes de Palamós escaldades en aigua de la platja de Sant Pol o les ostres de Joël Dupuch al natural. I una traca final de postres variats elaborats pels dos xefs. La idea del brunch va sorgir l’any passat, després que Fornell i Adrià col·laboressin el juliol de 2018 en el festival gastronòmic anual del restaurant Candlelight, amb un homenatge a la cuina neoclàssica. I la proposta d’ahir, més informal i lúdica en la posada en escena, però seriosa en l’elaboració, va permetre apreciar l’ampli ventall de propostes dels dos xefs. Fornell, alhora, prepara amb el cuiner Nandu Jubany el pròxim festival gastronòmic del Candlelight, previst per a la vetllada del pròxim dimarts 16 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA