Societat

Els accessos al Montsec, Montsant i als Ports de Tortosa, tancats pel risc d’incendi

Es preveu que gairebé totes les comarques superin el llindar de temperatures extremes durant tres dies consecutius

L’Agència de Salut Pública reforça el 061 per prevenir els efectes de l’onada de calor i atendre els col·lectius més vulnerables

Els Agents Rurals tanquen aquest dijous els accessos al massís del Montsec i divendres tenen previst fer-ho als dels Montsant i els Ports de Tortosa pel risc d’incendi coincidint amb l’episodi d’onada de calor. Segons les previsions meteorològiques, aquest dijous i divendres seran els dies més complicats de l’onada de calor.

Protecció Civil manté l’alerta del pla Procicat per l’onada de calor i ha activat la prealerta del pla Infocat per l’incendi de la Ribera d’Ebre.

El comitè tècnic de seguiment del risc dels dos plans per avaluar-ne la situació. La situació d’onada de calor ve acompanyada de baixa humitat i de condicions de sequera en la vegetació, que fa que augmenti el risc d’incendis, que afecta 23 comarques.

Per això, entre d’altres mesures, s’ha decidit tancar l’accés a alguns massissos. Avui es tanquen els accessos al massís del Montsec i divendres es preveu fer el mateix amb els del Montsant i els Ports de Tortosa.

Agents Rurals activarà aquest dimecres a la tarda el Pla Alfa en nivell 3 a la Noguera i, de cara a divendres, s’estendrà al Segrià, l’Urgell, l’Anoia, la Segarra i el Solsonès. A les comarques on s’activi aquest nivell s’hauran d’anul·lar les rutes de les activitats de Joventut en el lleure.

Les comarques que amb major probabilitat poden superar les temperatures màximes són les del Pirineu, el Prepirineu, les comarques centrals i Ponent. Es preveu que gairebé totes les comarques de Catalunya puguin superar el llindar de temperatures extremes durant tres dies consecutius. La darrera previsió indica que el període s’allargarà fins dissabte a l’espera de l’evolució per diumenge.

Reforç al 061

Seguint el protocol, l’Agència de Salut Pública manté en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor contra la salut.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha reforçat la central de coordinació del servei del telèfon 061 CatSalut Respon per atendre sobretot a la població vulnerable. A més, els serveis de teleassistència faran un seguiment de la gent gran que viu sola, segons ha informat Protecció Civil.

L’agència d’emergències ha recomanat als ajuntaments que reforcin la prevenció i vigilància per a la revetlla de Sant Pere. També ha demanat que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i tinguin especial vigilància de les persones majors de 75 anys, sense suport familiars o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure, i persones amb malalties cròniques.

Entre els consells d’autoprotecció de la ciutadania hi ha el d’hidratar-se molt sovint o evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació, de manera que se surti al carrer a comprar o a fer esports en hores de menys calor.

També es recomana passar un parell d’hores del dia en un centre comercial o un equipament públic si no es disposa de ventilador o d’aire condicionat a casa, i visitar un cop al dia a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona