Societat

Els Bombers descarten estabilitzar l’incendi de Ribera d’Ebre aquesta nit

Un efectiu del cos d’extinció és evacuat a l’hospital de Móra d’Ebre per un cop de calor

S’aixeca el confinament de Bovera i Maials

Els Bombers de la Generalitat descarten estabilitzar l’incendi de Ribera d’Ebre aquesta nit, per bé que estan a prop d’aconseguir estabilitzar la part sud del flanc dret del foc. El cos d’extinció d’incendis preveu que duri uns quants dies.

L’inspector dels Bombers Antonio Ramos Ramos ha explicat que l’estratègia al llarg del dia ha estat prioritzar el flanc dret per evitar la propagació i contenir l’incendi. Això encara no s’ha aconseguit, per bé que l’evolució és favorable i no es descarta que es pugui aconseguir en les properes hores. S’aprofitaran, en aquest sentit, les condicions climàtiques més favorables durant la nit.

Durant la nit, aprofitant la remissió temporal del vent i la baixada de les temperatures, els 400 efectius que han estat treballant tota la jornada seguiran atacant les flames amb la intenció de fer-lo remetre el màxim possible.

L’objectiu de les properes hores serà “estabilitzar els punts del perímetre que siguin més accessibles”. Tot i això, l’inspector ha estat taxatiu i ha reiterat que l’incendi “no estarà estabilitzat aquesta nit”, i que “durarà uns quants dies”. A més ha assegurat que el foc continua “totalment actiu”.

Ramos ha afegit que l’objectiu que el cos s’havia marcat durant el dia ha aconseguit frenar l’evolució del foc, que ahir acabava la jornada havent cremat prop de 4.000 hectàrees de superfície forestal, i avui ha arribat a les 5.800.

Cop de calor

En paral·lel, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat en una atenció als mitjans passades les deu de la nit que un efectiu dels Bombers ha hagut de ser ingressat a l’Hospital de Móra d’Ebre per un cop de calor. “Esperem que es recuperi el més aviat possible”, ha indicat.

Buch ha confirmat que s’ha aixecat el confinament de Bovera (Garrigues) i Maials (Segrià) pels canvis en l’evolució de l’incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses