Més de 600 nouvinguts voten a Olot en la consulta sobre la independència

Un total de 632 persones nouvingudes van participar ahir en les votacions de la consulta sobre la independència a Olot. Representen un 8,6% del total de votants, que va ser de 7.316 –incloent-hi el vot anticipat, 3.215–, un 26,48% del cens (27.633 persones). La majoria de nouvinguts van votar de manera anticipada, fruit majoritàriament de les reunions amb les entitats que els apleguen. Van optar per aquest sistema de vot un total de 495 persones. La resta, 137, van anar a les urnes.

A diferència dels altres comicis electorals, en què els ciutadans han de votar als col·legis electorals propers a on viuen, en aquest cas la gent podia votar en qualsevol de les 21 urnes que hi havia repartides per la ciutat. N'hi havia al casal de les Fonts, a les associacions de veïns de Bonavista, Sant Roc, Montolivet, Sant Cristòfor i Mas Bernat i Sant Miquel, al Casal Marià, a la torre Malagrida, a l'edifici sindical, al Centre Excursionista d'Olot, als IES La Garrotxa i Montsacopa, a l'edifici Estació, a l'Escola d'Art, a les escoles Cor de Maria, Sant Roc i Pla de Dalt, a l'escola municipal de música, al mas les Mates i a l'antiga casa consistorial de Batet. La mesa que va registrar més vots va ser la que hi havia a l'escola del Pla de Dalt, una de les zones residencials amb més veïns d'Olot. Hi van anar a votar 439 persones. El centre feia diumenge la festa de l'escola. La que va registrar menys vots –65– va ser la de Batet, on la proporció de veïns respecte a les altres zones és molt menor.

OLOT

Escola del Pla de Dalt
439
AV de Bonavista
323
Casal Marià
302
Casal de les Fonts
289
Torre Malagrida
253
AV de Sant Cristòfor i Mas Bernat
238
Edifici sindical
200
Centre Excursionista
223
AV Sant Miquel
223
IES La Garrotxa
195
AV Montolivet
191
Edifici Estació
182
IES Montsacopa
174
Escola d'Art
160
Escola Cor de Maria
140
AV Sant Roc
140
Escola de música
132
Mas les Mates
115
Escola de Sant Roc
99
Batet
65

Sant Roc i Sant Miquel

Als barris d'Olot on tradicionalment hi ha hagut un índex més elevat de població d'origen espanyol, Sant Miquel i Sant Roc, el nombre de votants va ser de 462 persones. Un total de 99 ho van fer a l'urna de l'escola de Sant Roc; 140, a la del local de l'associació de veïns del barri, i 223, al de l'associació de veïns de Sant Miquel. En aquest últim sector, també hi ha un nombre molt important de nouvinguts. A les meses del centre de la ciutat –al nucli antic també hi ha molta població nouvinguda–, el nombre de vots ha estat d'entorn dels 200 cadascuna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.