Societat

Més d’una quarantena de persones són evacuades per un incendi forestal a Beneixama

El foc s’ha declarat aquest migdia i afecta massa forestal a la zona de La Solana

La carretera CV-657 està tallada al quilòmetre 12

Unes 45 persones han estat desallotjades de manera preventiva per l’incendi forestal que afecta una zona de difícil accés coneguda com La Solana, a Beneixama (Alacant), segons han informat fonts de la Guàrdia Civil. Aquestes persones han estat desallotjades de quaranta habitatges disseminats de la zona, han afegit les fonts.

El foc que s’ha declarat aquest dilluns a les 14.05 hores per causes desconegudes i afecta massa forestal. Com a conseqüència de l’incendi està tallada la carretera CV-657 al punt quilomètric 12 del terme municipal de Beneixama.

En les tasques d’extinció participen catorze mitjans aeris del govern valencià i del ministeri espanyol d’Agricultura Pesca i Alimentació. En concret, el ministeri ha enviat un avió amfibi Canadair de 5.500 litres de Los Llanos a Albacete, dos avions amfibis de 3.100 litres de la base de Requena, un avió de comunicacions i observació de Mutxamel (Alacant) i una brigada de reforç contra incendis de la base de Prado de Esquiladores a Conca que treballa amb dos helicòpters de transport i descàrrega d’1.200 litres. La Unitat Militar d’Emergències (UME) s’ha afegit a l’operatiu amb 64 militars i 26 vehicles.

També hi intervenen set unitats de bombers forestals de la Generalitat, set autobombes de les províncies de València i Alacant, set autobombes de bombers de la Diputació d’Alacant i de València, i vint-i-dos bombers voluntaris de Salines i Alcoi.

En les tasques d’extinció hi treballen a més vuit brigades forestals de Divalterra de les localitats d’Anna, Bolbait, Xalans, Xarafull, Aiora, Llutxent, Navarrés i la Font d’en Carròs. A més, s’ha mobilitzat la unitat de drons de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Des de l’Ajuntament de Banyeres (Alacant) s’ha emès un comunicat en el qual demana, per previsió i seguretat, als propietaris de les edificacions situades entre la central elèctrica de Beneixama i la Venda el Borrego que desallotgin les cases i no intentin accedir-hi fins a un nou avís.

El Centre de Coordinació d’Emergències ha establert la situació 2 del Pla Especial davant el risc d’Incendis Forestals (PEIF). Aquest nivell es decreta quan un incendi, en la seva evolució previsible, pot afectar greument a la població i béns de naturalesa no forestal.

D’altra banda, el gestor de la navegació aèria d’Espanya (Enaire) ha indicat que la columna de fum generada per l’incendi forestal de Beneixama arriba fins als 15.000 peus i que alguns avions es desvien per evitar-la, si bé aquesta circumstància no repercuteix en les operacions.

Cap a les set de la tarda s’ha celebrat una reunió dels treballs d’extinció amb l’assistència de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i el delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, entre altres responsables, en la qual s’ha insistit que no s’obstaculitzi el pas als vehicles d’extinció i es deixin els accessos lliures.

Fulgencio ha demanat a la població que “compleixi les ordres” dels Cossos i Forces de Seguretat i Protecció Civil, eviti “el bloqueig dels camins i accessos” dels mitjans que treballen en la tasques d’extinció i no es resisteixi als desallotjaments.

El delegat ha fet aquestes declaracions als periodistes abans de la reunió davant l’alerta que algunes persones havien acudit a la zona per veure l’incendi. Ha explicat que aquestes situacions són “molt serioses” i cal mantenir la seguretat dels professionals i “no és qüestió d’entorpir ni posar en risc la seva integritat”. A més, ha subratllat que els desallotjaments no són un “caprici”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]