Societat

Més de 300 gossos competeixen al Pallars a la Rialp Summer Agility

És una disciplina esportiva que fomenta l’obediència de l’animal d’una manera divertida, al mateix temps que es reforça el vincle entre l’amo i el gos

Més de 300 gossos competeixen fins al diumenge dia 11 a la segona edició de la Rialp Summer Agility. Es tracta d’una disciplina esportiva que fomenta l’obediència del gos d’una manera divertida, al mateix temps que es reforça el vincle entre l’amo i l’animal.

Aquesta competició internacional se celebrarà al camp de futbol municipal de Rialp, al Pallars Sobirà, i compta amb la presència de més de 700 persones entre propietaris de gossos que competeixen i acompanyants. Per agilitzar la prova s’han muntat dues pistes de manera que es facilita la competició simultània de dos participants a la vegada.

Aquesta disciplina la pot practicar qualsevol gos, però sí que és veritat que depèn de les races o estructures dels gossos ho fan millor. Carles Fortuny, organitzador de l’Agility, ha explicat que les proves s’adapten a la mida dels gossos.

Pel que fa a la procedència dels participants, n’hi ha d’Espanya, Portugal, França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Eslovènia, Alemanya i els Estats Units. Però la majoria són catalans. Els participants poden optar a participar en les proves oficials avalades per la Reial Societat Canina espanyola (RSCE) i la Fédération Cynologique Internationale (FCI).

La prova compta amb jutges procedents de França, Suïssa, Alemanya i Estònia, així com amb la presència d’una veterinària per assessorar i solucionar qualsevol possible incidència que pugui donar-se amb els animals. Tots els gossos abans de competir han de passar controls de la targeta de vacunació i de documentació.

L’organització ha previst pels participants un espai per a caravanes, amb preses de llum i aigua, lavabos i bar, a més de camp d’entrenament i zones de refresc per als gossos. Fortuny ha explicat que la complicació més gran ha estat l’allotjament per a molts dels participants donat que a molts hotels de la comarca no accepten animals.

Aquesta competició està organitzada pel Club Agility Ciutat Comtal i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rialp i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia