Societat

El 5 de 9 amb folre de la Vella i la torre de 9 dels Verds, protagonistes a la Bisbal

La Joves s’anota la tripleta màgica en una diada en què només fa llenya el pilar de 7 dels vilafranquins

La Bisbal del Penedès ha vist aquest dijous dos castells de gamma extra en la tradicional diada de la Mare de Déu d’Agost.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha descarregat el segon 5 de 9 amb folre de la temporada i els Castellers de Vilafranca han completat de forma gairebé heroica la torre de 9 amb folre i manilles.

Tant els de la camisa rosada com els Verds han afegit a la seva actuació el 3 i el 4 de 9 amb folre, i el pilar de 7 amb folre -tot i que l’espadat dels vilafranquins s’ha trencat i només l’han pogut carregar.

Al seu torn, la Colla Joves dels Xiquets de Valls ha assolit la primera tripleta màgica de la temporada amb el 3d9f, el 4d9f i el 5d8, als quals també ha afegit el pilar de 7 amb folre. De la seva banda, els Bous de la Bisbal han coronat el segon 4 de 7 del seu historial.

Després de l’habitual castell d’obertura de la colla local, els Verds han començat la primera ronda descarregant el 4 de 9 amb folre. Els vilafranquins han hagut de treballar força el castell a la descarregada, però se l’han pogut anotar per cinquè cop aquesta temporada.

La Colla Vella ha arrencat forta amb el 5 de 9 amb folre. Malgrat que ha pujat bé, s’ha hagut de treballar a la descarregada. Els de la camisa rosada l’han pogut completar per segon cop aquesta campanya i per tercera vegada consecutiva a la diada de la Bisbal.

Per la seva banda, la Colla Joves ha tancat la primera ronda amb el 3 de 9 amb folre, un castell al qual li tenen preses les mides i que aquest dijous només ha mostrat un petit tremolí.

En segona ronda, els Verds han apostat pel 2 de 9 amb folre i manilles, que ja havien descarregat en dues ocasions aquesta temporada. El segon castell de gamma extra que s’ha vist en la diada de la Bisbal d’enguany ha estat un dels més treballats de la jornada.

La torre s’ha descarregat amb les manilles treballant al límit perquè la construcció no s’enfonsés. Per la seva banda, la Vella de Valls ha evitat complicacions i ha descarregat de forma tranquil·la el 3 de 9 amb folre.

La Colla Joves ha apostat en la segona ronda pel 4 de 9 amb folre. Els diables vermells l’han descarregat per segon cop aquesta temporada a molt bon ritme i sense massa patiment.

La tercera ronda ha començat amb dues hores de diada a les espatlles i el cansament, agreujat per la intensa calor, ha començat a passar factura. Els Verds se n’han sortit amb el 3 de 9 amb folre tot i que el castell s’ha hagut de treballar a la descarregada.

La Vella ha hagut d’esperar al tercer intent per anotar-se el 4 de 9 amb folre -primer n’ha desmuntat un peu i després n’ha fet un intent desmuntat.

Per la seva banda, la Joves de Valls s’ha tret l’espineta de la diada de Llorenç i ha descarregat el tercer 5 de 8 amb de la temporada amb la intenció de poder-hi afegir un pis més per Sant Fèlix, d’aquí a quinze dies.

En la ronda de pilars, els Verds han protagonitzat l’ensurt de la jornada. Amb tot descarregat fins al moment, el pilar de 7 amb folre dels vilafranquins s’ha trencat quan l’enxaneta iniciava el descens i només l’han pogut carregar.

Per la seva banda, tant la Vella com la Joves -amb el pilar de 8 amb folre descartat- sí que l’han pogut descarregar. L’exhibició al carrer del Doctor Robert s’ha tancat després de tres hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona