Inauguren la primera fase del Centre d'Interpretació de la Tortuga de Marçà

El centre d'interpretació i cria de tortugues de Marçà ja té a punt els exteriors del Mas de la Miloquera, conegut com a Mas de l'Escultor. Ahir es van inaugurar els patis que l'envolten, on ja hi ha tant el parc de les olors com el nucli zoològic del centre. Les prop de dues-centes espècies de plantes medicinals i aromàtiques que formen part del parc de les olors serviran per fer-hi tallers en què, per exemple, es prepararan bosses per fer infusions. El Mas de l'Escultor serà la seu del centre d'interpretació quan s'hagi habilitat. Per ara ja hi ha exemplars de tortuga mediterrània, una espècie de tortuga de terra autòctona que està en perill d'extinció. Els exemplars del centre estan repartits ara en mitja dotzena d'espais situats just davant del mas.

La regió on està situat, envoltat de la serra de Llaberia, el Montsant i relativament a prop de la serra de Cardó i els Ports, ofereix un microclima idoni per al desenvolupament de la biodiversitat, tant de la flora com de la fauna. La inauguració va servir per recordar que el 2010 és l'Any Internacional de la Biodiversitat, un motiu més per inaugurar el centre, malgrat que l'edifici encara no estigui a punt. L'alcalde de Marçà, Josep Maria Piqué, va explicar que si s'havien inaugurat el parc botànic i el centre zoològic també era per assegurar-se que el projecte del Mas de l'Escultor es portés a terme encara que l'equip de govern canviés en el futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses