Societat

Més de 100 propostes a Cassà per al pressupost participatiu

Algunes de les actuacions plantejades són l’adequació del parc del Surolí, la col·locació de càmeres i la construcció de pistes de pàdel municipals

Deu projectes passaran a la fase de votació final

“Cassà, entre tots!” És el lema del procés de pressupost participatiu que s’està realitzant novament a la població, on els veïns i veïnes fan arribar a l’Ajuntament aquells projectes que voldrien que fossin inclosos en els comptes municipals del 2020. El consistori va rebre 155 propostes per part dels ciutadans i, d’entre aquestes, se n’han determinat 104 de vàlides. N’hi ha que es van descartar perquè l’Ajuntament ja té previst tirar-les endavant; d’altres no eren viables tècnicament o degut al fet que el seu cost supera el límit dels 60.000 euros que des de Cassà de la Selva es destinen per fer realitat les actuacions que resultin més votades en el pressupost participatiu.

D’entre aquestes 104 propostes es va dur a terme una tasca per agrupar les que eren similars o que es repetien. A partir d’aquí, la xifra final de suggeriments va quedar en 35, les quals s’han dividit en tres blocs. Un d’aquests fa referència “a les places, als parcs, a les zones verdes i a la sostenibilitat ambiental”. S’hi inclouen projectes com ara adequar el parc del Surolí, millorar els quatre espais recreatius per a gossos que hi ha al municipi, arreglar els llums del terra del parc de l’estació, un parell de punts d’intercanvi de llibres en dues places del poble, embellir el pati de Can Trinxeria i la compra d’un nou cotxe 100% elèctric per a la brigada municipal.

En l’apartat de “mobilitat, vialitat, accessibilitat, asfaltatge, enllumenat i seguretat” hi ha 10 idees, com ara la pavimentació del camí d’accés al Club Tennis Cassà, la col·locació de càmeres de videovigilància i il·luminar el camí per a vianants del Mas Cubell, que va des dels Bombers fins a la rotonda de la carretera Marina. I, en el bloc “d’equipaments, instal·lacions i mobiliari urbà”, hi ha veïns que aposten perquè hi hagi un rocòdrom dins del pavelló polivalent, ampliar el parc de patinatge i millorar-ne les rampes, construir una pista de futbol i bàsquet a l’aire lliure (a la zona del carrer Ventallol) i l’edificació d’una o dues pistes de pàdel municipals.

El 24 de setembre se celebrarà una trobada participativa en què els veïns debatran i seleccionaran un total de 10 propostes, que seran les que passaran a la fase final de votació. El taller, que porta per nom TOP10!, començarà a les vuit del vespre, a l’Espai Jove L’Escorxador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia