La neu obliga a tallar la Bonaigua

El temporal de neu que va afectar ahir el Pirineu lleidatà va obligar a tallar des del matí la carretera C-28 a l'altura del port de la Bonaigua. Per tant, les vies de comunicació entre el Pallars Sobirà i la Val d'Aran van estar tancades tot el dia. El túnel de Vielha, que és l'altra connexió de la vall amb la resta de Catalunya a través de l'Alta Ribagorça, va ser objecte d'una atenció especial de les màquines llevaneus, especialment a la boca sud, on a més bufava el vent i la visibilitat era mínima. Els Mossos d'Esquadra van restringir el pas de camions durant unes hores al matí.

La neu va començar a caure de matinada i en poques hores va assolir gruixos de mig metre a les cotes més altes de la Bonaigua i fins a 15 centímetres als municipis de la vall.

La nevada també va afectar el Pallars Sobirà però no hi va provocar cap problema. A primera hora de la tarda les màquines llevaneus del Consell Comarcal ni tan sols van haver de sortir per netejar camins i carreteres secundàries. Al Consell Comarcal del Pallars Jussà tampoc no constaven problemes de cap tipus per la nevada, ni tampoc a l'Alta Ribagorça. No és un fet estrany que nevi al maig al Pirineu. L'últim cop que ho va fer amb força va ser el 2008.

El temporal de pluja i neu ha coincidit amb la crescuda del riu Segre per culpa del desgel i de l'obertura de les comportes de l'embassament de Rialb. Això ha provocat que des de diumenge el riu Segre s'hagi desbordat del llit habitual a Lleida i Balaguer i ocupi el parc fluvial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa