Societat

Nou curs carregat de reptes

Comença el curs amb 2.500 persones voluntàries, més de 1.500 socis i més de 600 entitats amb cor, compromeses amb les persones més vulnerables

L’acció social no s’atura durant els mesos d’estiu. Càritas ofereix suport i acompanyament perquè infants i joves en risc d’exclusió no perdin el fil dels estudis ni oportunitats durant les vacances; els centres de distribució d’aliments i els robers resten oberts atenent persones que necessiten cobrir les seves necessitats bàsiques i les línies de treball d’Ecosol, l’empresa d’inserció de l’entitat, continuen a tot ritme per generar i mantenir llocs de feina per a persones amb dificultats per accedir al mercat de treball. Aquests són només uns quants exemples, però n’hi ha molts més: l’atenció a les persones grans afectades de solitud, les gestions per a la regularització de documents, etc.

Tanmateix, l’inici del curs marca el gruix de les activitats de Càritas i de la resta d’organitzacions que treballen amb i per les persones en risc d’exclusió. La tornada a l’escola torna a posar de manifest les desigualtats entre famílies. L’ocupació laboral cau després dels mesos d’estiu, a causa de la temporalitat, i genera noves situacions de precarietat. A més, el temps es torna més dur progressivament i s’evidencien altra vegada els casos de pobresa energètica, etc. L’inici del curs és també un moment clau per escollir formacions que permetin a les persones millorar l’ocupabilitat, la relació amb l’entorn, l’aprenentatge de la llengua o l’adquisició de coneixements bàsics per aconseguir una plena integració.

Càritas inicia el curs amb l’energia de més de 2.500 persones voluntàries, més de 1.500 socis i donants i més de 600 entitats amb cor, compromeses amb les persones més vulnerables. En poques setmanes de diferència, l’entitat durà a terme un sopar solidari, una acció per a la defensa de la feina digna, la campanya pel dret a l’habitatge digne o la presència a la Fira de Mostres per explicar les novetats d’Ecosol, l’empresa d’inserció. Tota aquesta activitat és només el punt de partida d’un curs carregat de reptes i de petits èxits en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia