S'inicia un projecte científic per promocionar un nou model turístic sostenible als Pirineus

Institucions catalanes i franceses duran a terme la iniciativa

Lluny del turisme de neu o del d'esports d'aventura, sectors que porten molts visitants als Pirineus, neix La ruta dels orígens, un projecte en què participen tres institucions catalanes i tres de franceses, amb la UAB al capdavant, que intentarà oferir un nou model turístic per a la zona pirinenca. L'objectiu és potenciar un tipus de turisme innovador i respectuós amb el medi ambient, que es basarà en el patrimoni natural i històric dels Pirineus i els coneixements científics que aquest patrimoni ha generat al llarg del temps. Per això, La ruta dels orígens proposarà al visitant un viatge pel territori pirinenc a través de diferents recorreguts que l'aproximin al descobriment de moltes preguntes que avui es fan els científics, tant de l'univers com dels primers pobladors de la zona. Cada punt de l'itinerari se centrarà en un període històric concret perquè el conjunt de les etapes mostri una visió global dels seus orígens, des del Big Bang fins a l'aparició de la humanitat. Amb aquestes activitats, els participants viuran experiències com ara l'excavació arqueològica en un jaciment, l'observació del cel o l'estudi de la biodiversitat pirinenca.

El projecte preveu també la creació d'una exposició itinerant pels pobles i ciutats del territori, a més de la museïtzació del jaciment prehistòric de Roca dels Bous, a Sant Llorenç de Montgai (Noguera), on fa temps que es treballa a la recerca de l'origen i evolució dels neandertals al Pirineu oriental.

Aquest pla tindrà un cost total de 2,6 milions d'euros, un 65% dels quals seran aportats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, mentre que la resta seran finançats per les sis institucions participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt