La propietat d'unes voltes enfronta l'hoteler de Regencós i l'Ajuntament

El propietari de l'hotel del Teatre de Regencós, Rafael Blanc, i l'alcalde del municipi, Josep Fontanillas, van acordar ahir retirar les denúncies penals que havien presentat al jutjat de la Bisbal arran del litigi per la propietat de les voltes de la plaça Major, dins l'estructura de l'hotel. Les denúncies de Blanc i Fontanillas es van fer arran de l'ocupació i de la retirada, respectivament, d'una bústia i un tauler d'anuncis de sota les voltes, ja que mentre que el primer creu que l'espai és privat, l'altre defensa que és públic. La posició de les dues parts, segons van acordar ahir els advocats, va ser deixar estar el tema fins que es defineixi el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya davant el contenciós administratiu presentat per Blanc. El propietari va presentar el recurs al tribunal superior l'any 2006 després de veure que el pla general de Regencós deia que les voltes, conegudes popularment com les Peixateries, eren una àrea de domini públic. Blanc creu que l'Ajuntament es va equivocar en la qualificació urbanística, ja que defensa que les voltes es van inventariat com a bé municipal en el ple del 5 de febrer de 1998 de manera «incomprensible», ja que la referència cadastral era «inexistent».

L'alcalde, però, defensa plenament que l'espai és municipal. I per aquest motiu pensa demanar a l'hotel que tregui les actuals taules i cadires, ja que no té cap permís. «No penso fer-me enrere», va afirmar Fontanillas. Per contra, però, no pensa reposar el tauler i la bústia fins a la sentència del Tribunal Superior. Actualment, els dos elements són a les dependències municipals, després que al llarg d'aquest any l'hoteler els va treure tres cops consecutius.La primera vegada va ser al mes de gener, i es van trobar al cotxe de la brigada municipal. L'hoteler diu que els va donar al treballador municipal. La segona vegada, els va deixar al costat del banc de davant l'oficina de Correus. I la tercera, després de veure que s'havia reforçat la seva col·locació amb ferros, Blanc els va portar directament, amb l'ajut de l'exalcalde Miquel Calabús, a la casa de l'alcalde en ser un dia festiu. Fontanillas va explicar que ell i la seva dona van rebre insults i amenaces de l'hoteler.«Sempre ho he tornat a l'Ajuntament. I si ho volen posar, que demanin permís», va dir Blanc, que va afegir que la sentència del tribunal «no aclarirà la propietat de les voltes», ja que creu que només tractarà el tema urbanístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.