La Federació de Cors de Clavé Catalunya Nord concentra 600 cantaires a Arles

Dinou corals van participar a la segona diada de la federació

Amb la diada d'Arles continua la iniciativa empresa l'any passat a Banyuls de la Marenda, com una clara mostra de portes obertes que cada any es vol organitzar a diverses poblacions. Aquesta diada la van acompanyar els veïns de la població d'Arles, al capdavant dels quals hi havia el màxim representant, l'alcalde René Bantoure, acompanyat del president de la Comunitat de Municipis de l'Alt Vallespir, René Ala. També van assistir a l'acte l'alcalde dels Banys d'Arles i conseller general, Alexandre Raynal, el president de la Federació de Cors de Clavé, Josep Cruells, i el president de la Federació de Cors de Clavé Catalunya Nord, Germinal Monge.

La diada va consistir en un seguit de concerts de totes les corals participants, amb un dinar de germanor i un final de festa en què els 600 cantaires van interpretar cinc peces del repertori català, per acabar amb un sentit cant de l'himne nacional, Els segadors, seguit per tots els presents dempeus.

Aquesta reunió també va ser l'oportunitat d'homenatjar diversos coristes de Catalunya Nord: entre altres van ser premiats Germaine Poch i Jordi Falgueras, de l'Orfeó de Sant Llorenç de Cerdans, i Azutcena Soler corista de l'Orfeo Banyulenc, que va recollir un premi per 25 anys de constància a favor del cant coral i de la cultura catalana.

Durant la trobada, les juntes de les dues federacions de Clavé, la de la coral Les Sang et Or, organitzadora de l'acte, i el consistori es van reunir per decidir les línies que cal seguir per materialitzar el projecte d'elevar a la població un monument dedicat a Josep Anselm Clavé, amb la ferma voluntat de continuar fent palesa la filosofia social del seu moviment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró