Societat

El Temps

Servei Meteorològic de Catalunya

Després de la pluja entren ventades

De matinada encara pot ploure a la major part del país però al llarg del matí les precipitacions es retiren

Protecció Civil activa l’alerta del pla Ventcat

  • VÍDEO: Butlletí del Meteocat

Aquest dissabte les precipitacions es retiraran per deixar pas a un episodi de fort vent amb cops que localment podran superar els 100 km/h, segons la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Al matí el cel estarà entre mig i molt ennuvolat al Pirineu, Prepirineu i meitat oest del país i a entre poc i mig ennuvolat a la resta. Per contra, a la tarda quedarà entre poc i mig ennuvolat a l’oest i entre mig i molt ennuvolat a la resta. Independentment, al vessant nord del Pirineu quedarà cobert o molt ennuvolat a partir del matí.

Fins a la matinada de dissabte encara podrà ploure a la major part del país. Al llarg del dia hi haurà tan sols alguna nevada residual al Pirineu per damunt dels 1500 metres aproximadament, i algun ruixat de tarda a les comarques del nord-est.

A partir del matí marxarà gran part de la precipitació i es reforçarà el vent, sobretot a la meitat sud del país. A partir d’aquest vespre i fins demà el matí poden donar-se cops de vent fort a la façana marítima. A partir de demà al migdia i fins diumenge el vent fort serà de nord-oest i afectarà les comarques del litoral i prelitoral de la meitat sud Barcelona, inclòs el Barcelonès, sud de Lleida, comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

La temperatura baixarà lleugerament a migdia.

Consulteu aquí el temps del vostre municipi.

Si sortiu a muntanya el cap de setmana, podeu consultar el pronòstic meteorològic Meteomuntanya .

Alerta pel vent

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta divendres a la tarda la fase d’Alerta del pla Ventcat per la previsió de fort vent a partir d’aquesta nit i matinada i sobretot durant el dia de dissabte.

Atès que la major afectació es preveu dissabte, l’agència d’emergències es demana especial prudència en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals, com també a les zones rurals. En aquest sentit, recorda que cal evitar les zones arbrades mentre bufi el vent fort, també a les ciutats.

També s’aconsella adaptar les activitats a l’aire lliure a les previsions meteorològiques, i que es limitin quan el vent sigui molt intens.

A nivell preventiu, i en àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

A més, l’episodi de vent anirà acompanyat de fort onatge a tota la façana litoral. Per aquest motiu és especialment important evitar els accessos al front marítim i respectar el tancament d’accessos.

Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les ventades a interior.gencat.cat/ventades i davant tempestes a interior.gencat.cat/tempestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona
societat

700 aportacions ciutadanes per al futur parc de les muntanyes de Prades

MONTBLANC
societat

Vaga a Nestlé Girona pel desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

girona

Obres a la recepció i el magatzem de la Policia Municipal

SABADELL
societat

El CE Sabadell i l’EFB Ripollet investiguen una batussa d’adults en un partit de prebenjamins

SABADELL
societat

Les Jornades Gironines en Esclerosi Múltiple arriben a la quinzena edició

girona
AMPOSTA

L’alcalde diu que no paguen la brossa perquè el consell comarcal no n’aprova els preus

AMPOSTA
urbanisme

Concurs d’arquitectura internacional per als pavellons de Montjuïc

barcelona