Societat

El jutge de Palamós rectifica i admet registrar Pau com a nom de nena

El jutge encarregat del registre civil de Palamós, Enric Andreu Marçal, s’ha compromès en directe a El Món a RAC1 a permetre el registre del nom de Pau per a una nena, que el registre de la Bisbal va impedir, tal com publiquem a El Punt Avui en l’edició impresa d’aquest dimecres .

“Hem rebut una trucada de la responsable del registre de la Bisbal dient que l’escrit que van enviar en què es deia que no procedia, per tant depenent del registre de la Bisbal no podia anar en contra. Però avui ens han dit que era una recomanació i que podíem decidir”, ha explicat Enric Andreu Marçal a RAC 1. “No hi ha cap problema en què es digui Pau, que jo puc decidir, l’acord no era vinculant”, ha insistit.

Tal com publiquem a El Punt Avui, una família de Palamós s’ha trobat amb el maldecap de no poder inscriure la petita Pau amb aquest nom, primer per les pegues que hi va trobar la funcionària del jutjat de pau local i, més tard, amb la sol·licitud denegada pel registre civil de la Bisbal. Entre els arguments per tirar enrere la inscripció, a banda de recordar que queden prohibits els noms “que objectivament perjudiquin la persona”, es pot deduir que el conflicte rau en el fet que pot fer “confusa la identificació” o induir a “error quant al sexe”, ja que els prescrivien designar un nom alternatiu o bé anteposar Maria a Pau. L’altra alternativa, sense constància escrita, posar Paz a la nena.

L’àvia de la nounada, Glòria Massagué, va emprendre aquest dimarts una campanya a Twitter per denunciar la situació. I la mare, Teresa Vinyals, relatava el greuge que li imposin l’afegitó del Maria, quan ella vol Pau, a seques, un nom amb prou arrelament i que fins i tot des de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) avalaven ahir que és vàlid en femení i masculí,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona