Vilafranca veu el primer castell de nou de l'any

Els verds descarreguen el tres de nou en les Fires de Maig

Després de destapar una placa commemorativa del primer tres de nou amb l'agulla descarregat, els Castellers de Vilafranca van iniciar la diada amb el seu principal objectiu: el tres de nou. En van desmuntar un peu, però a la segona el castell va pujar sense vacil·lacions. Força lent, això sí, però sense més complicacions que un petit bellugueig a nivell de quarts el moment de carregar-se. La diada de Fires de Maig havia tornat a veure un castell de nou descarregat després de quatre anys.

Tot seguit van encarar la torre de vuit. Era la segona de l'any, i ja hi començava a haver estrenes: la cassoleta i un dels dosos hi van debutar amb èxit. Per acabar, quatre de vuit i pilar de sis, amb la intenció de poder-los ajuntar ben aviat.

Els Xicots de Vilafranca van estrenar el cinc de set i van sorprendre amb un intent de quatre de vuit esperonat per uns bons assajos. Però la menuda aixecadora no ho va veure tan clar, i el van haver de desmuntar. La segona ronda quedava en blanc després d'un intent desmuntat de quatre de set amb l'agulla, que finalment van completar a la tercera ronda.

Convidats pels Xicots, els Bordegassos de Vilanova també van actuar a la plaça de la Vila, i hi van completar el quatre de set amb el pilar, el tres i el quatre de set.

Més places de vuit

Si bé l'atenció se centrava ahir en els verds, quatre places més van veure castells de vuit. A Sant Cugat, els Castellers de Barcelona van estrenar el quatre, un castell que també van completar la Joves de Valls al Milà, després d'un intent desmuntat.

Els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró van anotar-se, ja per segon cop aquesta temporada, una actuació amb tres castells de vuit, dos, tres i quatre. Els primers van fer-ho a Badalona i els segons, a Granollers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA