Societat

El pessic de Montgat

Una administració de Montgat i una altra de Sort reparteixen 2,5 milions de dues sèries del segon premi, el 10.989

La majoria de dècims es van vendre a finestreta a l’octubre

El fill de l’administradora va estar a punt de ser un dels afortunats, però l’atzar li va fer triar els dos dígits de la data del seu naixement, el 28, i no de l’any, 89

Una veïna va trucar-los que li havia tocat. Sempre hi va el dimecres de mercat a la plaça Mallorquines

Amb una grossa ben matinera, el segon premi, el número 10.989, va ser cantat cap a dos quarts de dotze del migdia. Madrid i Badajoz van ser les ciutats on se’n van vendre més dècims. Però, com que el sorteig de Nadal d’enguany ha salpebrat de milions totes les demarcacions catalanes, també va passar amb aquest segon premi, dotat amb un total de1.250 milions d’euros. Dues administracions, una de Montgat i una altra de Sort, van vendre una sèrie (amb deu dècims) del 10.989, i van repartir entre les dues 2,5 milions d’euros i molta, molta alegria.

La Núria Parera, titular de l’administració 2 de Montgat, era dins del local amb el seu marit seguint el sorteig de Nadal, amb les persianes abaixades ja que el diumenge, com ahir, no obren. I abans de tocar les dotze del migdia van començar a sonar els seus mòbils i el telèfon del local, i així van deduir que algun premi havien repartit, i que després, amb alegria, van comprovar. Van obrir el local per rebre premiats i penjar el cartell oficial del segon premi, que duen arreu treballadors de Loteries de l’Estat. A la plaça de les Mallorquines, on són, hi havia força ambient ja que s’hi celebrava el cagatió i altres actuacions nadalenques, organitzades per l’associació de veïns. “Hem donat premis, però mai un de tan important i pel sorteig de Nadal”, afirmava contenta i radiant la Núria.

La venedora va explicar que a l’estiu gairebé se li havien esgotat els dècims acabats en 5 i en 9 i en va demanar una segona comanda a l’administració estatal de loteries, que, amb una sèrie del segon premi, li va arribar cap a l’octubre i que ràpidament va vendre els deu dècims, premiats amb 125.000 euros cada un, per finestreta. La notícia va córrer com la pólvora i veïns del poble van anar a felicitar i petonejar la Núria, i alguns ja volien comprar números del sorteig del Nen sense èxit. Un dels cantants de les activitats nadalenques a la plaça també felicitava els titulars de l’administració per haver repartit diners.

De premiats, no en van aparèixer ahir per l’administració montgatina. O potser, amb molta discreció. Una de les afortunades, una veïna del poble, però, va trucar-los per donar-los la bona nova. “És una veïna del poble que sempre ve a comprar el dimecres, quan hi ha mercat a la plaça”, explicava la Núria, i deduïa que els dècims premiats els podrien haver adquirit més participants i venedors del mercat.

La pega de la jornada és que el fill de la titular de l’administració de Montgat, l’Oriol, va estar a punt de ser un dels premiats, però l’atzar no ho va voler. Parera va revelar que quan va arribar-li el número 10.989 va avisar el seu fill si en volia un perquè les últimes dues xifres acaben amb el seu any de naixement. També tenien altres dècims amb els dos dígits finals del dia del seu aniversari, el 28. “Ja portava força números, i com que no se’ls podia quedar tots, els va posar cap per avall i va escollir-ne un: va sortir amb final 28”, detallava la venedora, que va afegir: “No ens havia de tocar.”

L’Oriol, que era amb els seus pares a l’administració, no volia fer-se fotos ni comentar la jugada de mala sort, tot i que no feia pas cara de gaire disgustat, més aviat d’amoïnat amb l’entrada i sortida de veïns i curiosos, i dels que volien comprar loteria. La salut és el més important, ens diem tots els que no hem estat afortunats amb la grossa de Nadal o algun bon pessic, com el que van repartir ahir a l’administració montgatina.

2004
és l’ any
que Núria Parera va assumir l’administració número 2 de Montgat, que durant molt de temps havia regentat el seu sogre. Ara està a la plaça de les Mallorquines, davant de l’estació del tren i l’N-II, en una zona rehabilitada i recuperada per als veïns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós