Xúquer Viu critica la intenció d'embotellar aigua del Vinalopó a costa del transvasament

Xúquer Viu ha criticat la pretensió del president de la Junta del Vinalopó, la Marina Baixa i l'Alacantí, Andrés Martínez, de «vendre aigua de l'aqüífer sobreexplotat del Vinalopó», una iniciativa que, si es portar a terme, «demostra ben a les clares que el transvasament del Xúquer al Vinalopó té com a principal finalitat l'especulació i el negoci».

Xúquer Viu recorda que el finançament europeu de l'obra del canal —120 dels 220 milions que costa— està supeditat a la recuperació dels aqüífers sobreexplotats. Això obligaria a tancar diversos pous, un imperatiu que la plataforma no acaba de creure's.

L'entitat denunciarà aquesta situació davant la Unió Europea, una circumstància que s'uneix a la intenció del Ministeri de Medi Ambient de potabilitzar l'aigua del Xúquer per destinar-la a l'abastiment de les comarques del Vinalopó, Marina Baixa i Alacantí, un «canvi d'ús que incompleix clarament els acords de fa cinc anys i els objectius fixats per al transvasament pel govern espanyol», apunten des de Xúquer Viu.

La plataforma recorda que la Mesa del Xúquer ha convocat una manifestació a Sueca per al pròxim 29 de maig amb el lema Pel Xúquer, pel nostre futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.