Societat

El govern distingeix cinc projectes de turisme de país

Es premien projectes d’Aitona i la Garrotxa, els càmpings de Girona, un hotel de Gratallops i una estudiosa de la UdG

El projecte Fruiturisme, que comença amb les visites guiades pels camps de fruita d’Aitona, al Segrià, amb especial èxit quan els presseguers estan en flor, i que ha creat tota una indústria turística al voltant de la fruita dolça impulsada des de l’Ajuntament a partir del 2011 i que cada any desperta l’interès de més gent per anar-la a conèixer, va ser ahir una de les iniciatives premiades per la Generalitat, i va rebre el guardó de Turisme a la millor experiència turística del 2019. L’acte va estar presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, i per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que van reivindicar Catalunya com a país d’excel·lència turística i pioner a impulsar polítiques per un turisme responsable i sostenible.

A més de l’Ajuntament d’Aitona, la Generalitat va distingir quatre iniciatives més, tres de les quals es desenvolupen a les comarques de Girona. El guardó en innovació en accions promocionals i comercialització va ser per a l’Associació Turisme Garrotxa, un projecte publicoprivat que va ser el primer del territori a tenir la Carta Europea de Turisme Sostenible (des del 2001) i que té en el parc natural (la fageda i els volcans) el seu millor escenari per atraure visitants de tot el món.

Un altre dels guardons, en aquest cas al millor projecte de coneixement i recerca, va ser per a la professora Dolors Vidal Casellas, de la Universitat de Girona, una de les pioneres a defensar i donar valor al patrimoni cultural com a oferta no només d’estudi, sinó també d’interès turístic. Va ser qui el 1999 va impulsar un màster de turisme i cultura.

I un altre guardó que se’n va anar cap a terres gironines, el de turisme responsable, va ser per a l’Associació de Càmpings de Girona, uns càmpings que no només destaquen per la seva relació qualitat-preu –han estat distingits amb diversos premis a l’Estat espanyol i també a Europa–, sinó perquè són catalitzadors del turisme responsable amb el medi i, per tant, amb la sostenibilitat i la cura del paisatge.

Finalment, el premi a l’enoturisme va ser per a l’hotel i restaurant Cal Llop de Gratallops, al Priorat, un establiment que fa 13 anys que ha posat damunt la taula el fet que el vi és cultura i que ha potenciat la cultura vitícola de la seva comarca i de la DO Montsant, fent tastos i sopars temàtics amb viticultors que han donat a conèixer un sector que cada cop té més aficionats (i entesos).

Durant l’acte, el president Torra va recordar que al llarg de l’any 2018 van visitar Catalunya fins a 39 milions de turistes i que el 2019 s’ha tancat amb 1.200 milions d’euros de despesa feta pels turistes, un 4,3% més que l’any anterior.

LA FRASE

Catalunya és un país d’excel·lència turística i pioner en turisme responsable i sostenible
Quim Torra
president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró