Trofeu d'Albera Viva per a Jacques Centeilles

El trofeu Albera Viva 2010, que cada any homenatja una persona per la seva tasca a favor del massís de l'Albera, enguany ha estat atribuït a Jacques Centeilles. L'entrega del premi es va fer en l'acte de cloenda de les Diades de l'Albera Viva, que van tenir lloc el 7 al 16 de maig. Els actes d'aquesta edició 2010 van començar al Voló amb la conferència Prevenció transfronterera dels incendis a l'Albera, amb la participació de Philippe Assens i Serge Peyre, del Consell General dels Pirineus Orientals, i Xavier Clopés Alemany, Pere Frigola i Nuri Nadal, dels serveis de la Generalitat de Catalunya.

A continuació, els municipis d'Argelers i Sureda es van encarregar d'organitzar una excursió comentada als paratges d'Ultrera, del forn solar, i de l'ermita de Nostra Senyora del Castell. Hi participaven també l'associació dels amics de l'Albera i Cap de Creus, i l'associació d'excursionisme de La Roca.

A Vilallonga dels Monts una vetllada de teatre va oferir l'obra Una nit a l'Albera de la companyia dels Traginers de l'Albera.

També a Vilallonga dels Monts, els participants van compartir un dinar campestre a l'espai del Romeguer, per l'acte de cloenda i l'entrega del trofeu. La diada va acabar amb una ballada de sardanes.

Albera Viva és una associació amb vocació transfronterera que es dedica a fer conèixer, estudiar, mantenir i defensar el patrimoni natural i cultural de l'Albera, muntanya que constitueix el vessant mediterrani dels Pirineus. L'associació presidida per Jacqueline Payrot és integrada per municipis de cada costat de la frontera, uns dotze municipis del sud i una quinzena del nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses