Societat
Valls preveu arribar a 18 milions de calçots aquesta temporada
Valls va donar ahir el tret de sortida a la temporada dels calçots amb la 39a Gran Festa de la Calçotada, que va tornar a omplir, com cada any, la capital de l’Alt Camp amb visitants d’arreu del país. La jornada va oferir demostracions de com coure calçots, i va haver-hi també degustacions populars de les cebes i concursos d’elaboració de salsa i de cultivadors. El gran atractiu va ser, com és habitual, el Concurs de Menjar Calçots, que aixeca una gran expectació. Adrià Wegrzyn, que va menjar 200 calçots amb un pes total de 2.495 grams, en va ser el guanyador. La festa dona el tret de sortida a la temporada dels calçots, que s’allarga fins al mes d’abril.
Enguany es compleixen 25 anys de la indicació geogràfica protegida (IGP) Calçot de Valls. La IGP preveu produir fins a 18 milions de calçots aquesta temporada. En cas que s’hi arribés, s’assoliria una xifra rècord, ja que en la campanya de l’any passat es van cultivar 16 milions d’aquestes cebes. Així ho va declarar ahir el president de la IGP Calçots de Valls, Francesc Amill, a l’Agència Catalana de Notícies, i es va mostrar confiat que s’arribarà a aquesta xifra. “Es pot aconseguir. Aquesta campanya pinta molt bé”, va valorar, i va considerar que arribar als 18 milions “serà una bona manera de celebrar el 25è aniversari”. El president de la IGP va explicar que el 80% dels calçots són de llavor pròpia.