Societat

Troben a faltar els avis

Les famílies amb filles i fills petits busquen estratègies per organitzar-se en el dia a dia sense escola i sense els avis

Els serveis socials, però, tenen previst un protocol de suport a les que no puguin atendre’ls quan són a la feina

Després de la sotragada inicial d’anunciar el tancament de tots els centres docents del país pel coronavirus, primer, amb una antelació de tres dies i, poques hores abans de finalitzar la jornada, amb efecte immediat per al dia següent, els pares i mares amb fills a les escoles i instituts troben a faltar els avis, els qui en tenen, és clar. Les autoritats competents recomanen evitar el contacte entre avis i nets.

En una jornada de zones de jocs infantils als espais públics sense infants, una altra de les zones clau on es vol evitar el contacte entre persones, els pares consultats per aquest diari afirmaven que tenien avis, però que també entenien que calia evitar que estiguessin en contacte amb els seus fills. Això no obstant, ahir, uns avis, els dos nets i la mare dels petits, feien quatre xuts a una pilota a la zona verda de la Mare de la Font. La mare deixava clar que havien evitat anar a un parc infantil i que havien optat per un espai lliure on només hi eren ells i on podien mantenir una certa distància entre tots cinc. La parella són professors en un institut de Girona i, per tant, no tenen problemes a l’hora de fer-se càrrec dels fills durant aquest període sense activitat lectiva.

Al passeig de Maristany de Camprodon, la Maria, l’Anna i en Jordi, una família del poble, on hi faltava la filla gran, també jugaven a futbol. Viuen al mateix edifici que uns dels avis, cosa que els permet mantenir la distància amb les seves filles, una ja adolescent i l’altra de 9 anys, i, a la vegada, saben que estan acompanyades, quan ells dos treballen.

En el seu cas, ella és arquitecta i únicament ha hagut d’avançar l’inici de la jornada laboral, que fa en la modalitat d’horari intensiu. Ell és gerent d’una empresa i això li dona una certa llibertat a l’hora de poder atendre les seves filles, en cas que hi hagi algun imprevist.

També hi havia grups reduïts de joves en alguns espais verds, no pas parcs infantils. A la Vall de Bianya, n’hi havia un de quatre que feien un partit de futbet improvisat. A Olot, al barri de Pequín, dues joves la feien petar a una distància prudencial, i tres més en un altre racó del mateix espai. Interrogats sobre les recomanacions que en aquest sentit havien fet les autoritats, no es manifestaven massa preocupats, ja que no són una població de risc, i afirmaven que ja tenien cura de mantenir una certa distància entre ells.

La situació és molt diferent en cas de pares amb fills d’edats inferiors i que no els poden deixar sols a casa si treballen. En aquests casos, els serveis socials tenen un protocol per poder atendre’ls. En el cas del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, per exemple, es farà a través del servei d’ajuda a domicili. Això no obstant, fins dilluns vinent, el primer feiner després de decretar les mesures de prevenció contra el coronavirus, no se sabrà l’abast del nombre de famílies que necessiten suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp