Societat

Els transportistes consideren que falta “una directiva clara” sobre com afrontar els efectes del coronavirus

El president de la CETCAT diu que hi ha indústries on segueixen treballant però sense voler rebre mercaderies

El president de la Confederació Empresarial de Transport per Carretera de Catalunya (CETCAT), Eduard Ayach, ha lamentat aquest dilluns la manca d’una “directiva clara” sobre com afrontar els efectes del coronavirus i ha demanat que es determini en quines activitats es pot seguir treballant i quines no. “El que voldríem com a sector és poder treballar garantint la seguretat de tothom i sinó no es pot, confinar-nos com tothom”, ha assenyalat el president de la CETCAT a l’ACN. Ayach ha constatat que l’ordre de la Generalitat al confinament domiciliari ha quedat en “paper mullat” perquè preval el reial decret espanyol i que s’han trobat amb indústries tancades però que treballen a l’interior però que es neguen a rebre mercaderies.

“Falta una directiva clara cap on hem d’anar i cap on evoluciona la malaltia. I aquí el que hem d’intentar és assegurar la salut de les persones i que el flux de productes bàsics arribi al seu lloc”, ha comentat el president de la CETCA.

Sobre les escenes viscudes aquest divendres i dissabte a molts supermercats catalans, amb clients anant a comprar massivament davant la imminent declaració de l’estat d’alarma, Ayach ha explicat que l’activitat i els recursos dels transportistes van augmentar per abastir aquests establiments i preveu que en les pròximes jornades el trànsit de mercaderies encara serà “bastant elevat”. No obstant això, d’altres transports “aniran baixant”, ja que per exemple no es pot subministrar productes a bars, restaurants i altres tipus de locals. “Caldrà tenir unes directives molt clares per veure com hem d’afrontar aquests dies que venen per davant”, ha reiterat. D’altra banda, el president de la patronal de transportistes també ha assegurat que “caldrà decidir quins aliments són bàsics i quins no” ja que dins l’alimentació hi ha molta tipologia de productes, amb uns més necessaris que d’altres. “Hi ha una sèrie de transports que han d’estar garantits perquè trencarien la cadena de subministrament però hi ha una sèrie de transport que el que fem és voltar per voltar perquè el punt de destí que estan tancats”, ha subratllat.

Menys activitat al CIM Vallès

Aquest dilluns l’afluència de transportistes al Centre Integral de Mercaderies del Vallès (CIM) ha estat menor a la que es registra en una jornada laboral habitual. Tot i que al llarg del matí nombrosos camions i furgonetes s’han adreçat fins aquest punt del Vallès, els responsables del CIM asseguren que l’activitat “ha caigut subtancialment”. Així mateix, han apuntat que cada dia entren i surten del centre una mitjana de 6.600 vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’estiu de la Copa Amèrica tindrà un reforç de 600 treballadors de vigilància i manteniment

barcelona
PALAMÓS

El consistori alerta d’estafes telefòniques al municipi

PALAMÓS
GIRONA

Aturem les Guerres reclama la no militarització d’Europa

GIRONA
societat

Detenen un acusat d’agressió sexual a menors mentre intentava fugir del país

portbou
societat

Conveni de col·laboració amb l’associació Reach per prevenir abusos sexuals

girona
Successos

Els morts a Palma són dues alemanyes, un senegalès i una cambrera espanyola

barcelona
SOCIETAT

Una vintena de persones de tot Catalunya participen en cursos de pasturatge a la Conca de Barberà

Solivella
SOCIETAT

A la recerca de vinya més resilient al canvi climàtic al Bages

Artés
DARNIUS

Els veïns no poden consumir aigua de boca pels nivells alts de trihalometans

DARNIUS