Societat

Jove i Joves es reforcen

Totes dues colles consoliden els castells de vuit en un cap de setmana en què Minyons de Terrassa estrena els castells de nou

Ahir la Joves se la jugava, i no va fallar. Amb la resta de colles capdavanteres amb un castell de nou al sac i amb Capgrossos anunciant-lo amb vista a la setmana que ve, la Joves, que aquest primer tram de temporada arrossega una quantitat de baixes important, tenia un caixa o faixa amb uns castells de vuit que no podien continuar sent un problema. D'aquesta manera van començat fent front al que seria el seu tercer quatre de vuit de l'any. El castell, tot i anar més bé que els anteriors, el van haver de treballar a la descarregada. La prova de foc, el tres de vuit, que encara no havien estrenat, es va mostrar molt més solid i el van descarregar sense problemes. Els d'Helena Llagostera, a més, anunciaven les intencions de pujar-lo un pis més amb vista a Sant Joan. Però amb els dubtes esvaïts, els vermells van haver de desmuntar un cinc de set que va tenir un embolic al pom de dalt. Després, van optar pel quatre de set amb el pilar.

Progressió lila

La Jove de Tarragona també s'havia marcat l'objectiu d'estrenar un parell d'estructures. Primer, però, van optar pel tres de vuit, el tercer de l'any, que van assolir sense cap complicació. A la segona ronda, la cosa es complicava. Tocava fer el primer quatre de vuit de l'any, però pels de la camisa lila, això no va ser cap problema. Curiosament, el castell que van haver de defensar més va ser el dos de set, també el primer de la temporada. La Jove, doncs, que aquest any no té les presses de la diada de les Santes, continua la progressió per als castells de nou, que es plantegen amb vista a l'agost. Per tant, el final de temporada promet. Els tarragonins, una de les colles amb un nombre més gran de camises, ja posen fil a l'agulla al cinc de nou amb uns assajos més que decents. Per la seva banda, els Nois de la Torre van fer una actuació completa de castells de sis.

Minyons, també de nou

El pas més important, però, el van fer ahir els Minyons, que van descarregar el primer tres de nou de l'any a la diada del Firal de Vilafranca, al costat de Xicots, que va carregar el primer quatre de vuit. Els malves, doncs, es posen al nivell dels verds i rosats i, a més, s'embutxaquen un premi més que llaminer: la placa a Vilafranca que els Xicots els havien promès si assolien el primer castell de nou de la diada del Firal.

Tarragona
Jove de Tarragona: 3/8, 4/8, 2/7
Joves de Valls: 4/8, 3/8, 5/7 (id), 4/7p
Nois de la Torre: 2/6, 3/6ps, 4/6p
Vilafranca del Penedès
Xicots de Vilafranca: 5/7 (id), 5/7, 4/8 (c), 3/7
Minyons de Terrassa: 2/8f, 3/9f, 4/8
C. Vila de Gràcia: 2/7, 4/8, 5/7
Xangai (Xina)
Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3/8, 2/8f, 4/8, 5/7, 4/7
Barcelona (Poble Sec)
Castellers del Poble Sec: 3/7p, 4/7p (id), 3/7, 4/7p
Castellers de Sants: 3/8, 2/7, 5/7
Xics Granollers: 4/7, 4/7p, 5/7
Manacor
Al·lots de Llevant: 5/7, 2/7 (c), 4/6p
Castellers de Mallorca: 3/7, 2/7, 4/7


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU