Societat

SOCIETAT

D’estar per casa

El Punt Avui ofereix dues planes diàries amb testimonis ciutadans sobre com passen aquests dies de confinament, fotos domèstiques i propostes lúdiques per a no avorrir-se

Cuineres, escriptores, músics, professors, alcaldes... Diferents ciutadans de Catalunya desfilen cada dia en la nova secció d’El Punt Avui per explicar com afronten el confinament i com els ha alterat el dia a dia.

IOLANDA BATALLÉ Directora de l’Institut Ramon Llull

“És important buscar el silenci perquè són dies de molt de soroll”

“De bon matí, faig meditació i ioga. És important buscar el silenci perquè són dies de molt de soroll de WhatsApp, correus electrònics, trucades, skypes... família, amics, grups de feina, governança del Llull... La consigna és tenir cura els uns dels altres, continuar treballant en allò que es pugui fer ara i dedicar temps al pla estratègic i als nous reptes del Llull. Sempre diem que no tenim temps de pensar, i ara és un bon moment. Al vespre escolto música, cuido les plantes, toco el piano, escric, llegeixo... He creat l’etiqueta #lapoesiaacasa.”

CARLES RIERA Diputat de la CUP

“Faig la tasca política del dia i he començat a fer esport en família”

“Començo la jornada a les 8 h del matí i a les 9.30 h participo en la videoconferència que hem muntat amb el grup de coordinació de la CUP i a les 11.30 h en la del grup parlamentari. Mantinc contacte amb el conseller d’Educació, amb el president de la Generalitat i amb la resta de grups parlamentaris. La resta del temps el dedico a les tasques domèstiques i de cura familiar i, també, a realitzar les tasques polítiques del dia. Alhora, també hem començat a fer esport en família.”

AIDA FOLCH Actriu

“Les crisis són oportunitats de canvi. Aprofitem-ho”

“L’alarma em va enxampar a Andorra, rodant una pel·lícula. Vaig pensar en anar a Madrid, on visc, però m’hauria angoixat... Vaig venir a Prades, a Tarragona, a casa d’uns parents. Tenen jardí. I muntanyes a l’altra banda de la finestra. Ho aprofito per llegir i per pensar què vull fer a la vida, en molts de sentits. La meva feina m’encanta, però està pervertida... Aquests dies, però, no tinc la sensació de perdre el temps, perquè tot el món està aturat i no hi ha competitivitat. Les crisis són oportunitats de canvi. Aprofitem-ho.”

TONI MORRAL Diputat de JxCat i coordinador de la Crida Nacional

“Per precaució només sortiré si és imprescindible”

“L’activitat és gairebé la mateixa, només que les reunions són per videoconferència i telèfon. Hem modificat l’agenda i la prioritat és la crisi. Les conseqüències poden ser devastadores si no es fan propostes, i per això cal fer prediccions. La cooperació és de capital importància i l’Estat sembla que no ha entès la diferència entre governança cooperativa o autoritària. He tingut contacte amb persones que han donat positiu, però no m’he fet la prova perquè em trobo bé. Per precaució només sortiré si és imprescindible.”

Carla Vall Penalista i assessora de polítiques públiques

“Repasso plans d’emergència en casos de violència de gènere”

“Aquests dies, confinada, estic repassant plans d’emergència en casos de violència de gènere. També planifico un llibre que tenia pendent d’escriure,i estic fent un diari, ja el feia, però ara l’escric de forma més constant. També parlo amb persones que estimo, i ordeno la casa. A més, cada dia faig esport un parell d’hores per equilibrar una mica cos i cap. I també cuido la meva gosa, la Naia. Ah!, i recullo la proposta de l’Andreu (van den Eynde) d’actualitzar entrades a la Viquipèdia, com el delicte d’assetjament.”

DOLORS BRAMON Filòloga. Especialista en l’islam

“No he canviat gaire els hàbits perquè no solc sortir gaire”

“A banda de les anades a Barcelona [viu a Banyoles] dels dimecres per fer de mainadera de la meva neta, que ara no són possibles, el meu dia a dia no ha canviat gaire perquè normalment ja no solc sortir gaire de casa. Ara mateix estic escrivint un llibre sobre les meves vivències com a professora. El seu títol provisional és Fet i dit. Memòries d’una professora d’Islam i alhora estic afinant el text definitiu de la lliçó inaugural que vaig fer aquest curs a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona