Societat

El confinament, en primera persona

Per quedar-se a casa

El Punt Avui ofereix dues planes diàries amb testimonis ciutadans sobre com passen aquests dies de confinament

Cuineres, escriptores, músics, professors...diferents ciutadans de Catalunya desfilaran cada dia en la nova secció d’El Punt Avui per explicar com afronten el confinament i cm els ha alterat el dia a dia.

XANTAL LLAVINA Periodista

“La tecnologia ens permet d’estar prop de la família”

“Faig moltíssim de teletreball aquests dies. El programa de ràdio el fem íntegrament des de casa i és una sort que ho puguem fer així, perquè en el cas de la tele no és possible. Però també faig molta vida familiar. Amb la meva filla, que te quatre anys, fem classe de ioga, curses d’obstacles pel passadís, sortim a la terrassa... I gràcies a la tecnologia, podem estar prop de la família. Crec que no estàvem gens preparats per a aquesta pandèmia i que ens hem adonat que s’ha d’invertir molt més en recerca i medicina.”

FRA VALENTÍ SERRA DE MANRESA Historiador i arxiver

“Estic avançant un estudi sobre la vida de clausura papal”

“Aquests dies són una oportunitat per romandre al convent amb més dedicació a la pregària d’intercessió encomanant els que més sofreixen els efectes de la Covid-19, malalts, familiars i sanitaris, i, també, pregant pels difunts i pels fidels que no poden rebre els sagraments, especialment l’eucaristia. I aprofitant, també, per posar al dia feines de sagristia i jardineria i reprenent alguns treballs inacabats, com ara un estudi sobre la vida de clausura papal i l’expansió a Catalunya de les clarisses-caputxines.”

ENRIC DOTRAS President del Gremi d’Hostaleria de Lloret

“El dubte és com quedarà el teixit empresarial i els llocs de treball”

“Com a president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar segueixo treballant diàriament a l’oficina i la resta del personal fa teletreball. La resta del dia el passo a casa, amb la família. El més dur és que no puc veure ni abraçar la resta de la família. Un dels canvis que més he notat és que hem après a reunir-nos per videoconferència, i això facilita d’una banda, però per l’altra trobes a faltar el contacte humà, tan necessari en les gestions. El dubte més gran és com quedarà tot el teixit empresarial i els llocs de treball.”

LILDAMI Cantant

“La clau és llevar-se com més tard millor, a les onze o a les dotze”

La meva rutina en aquest confinament és una mica estranya. La clau, crec, és llevar-se com més tard millor, cap a les onze o a les dotze. Si et despistes, ja és hora de dinar. Dino i, a la tarda, intento posar-me a fer música. Aquests darrers dies, per cert, estic molt creatiu i m’estan sortint força coses. Passo les tardes, doncs, fent música o amb els col·legues, jugant a la play o parlant. Després ja és hora de sopar, mires una pel·lícula i ja és de nit. I... un dia menys. Així, fins que ens diguin que podem sortir.

SUU Cantant

“Passo el dia enganxada a la guitarra i a l’ukelele”

Els primers dies estava una mica aclaparada, ja que de seguida em van sortir 50.000 propostes i a mi, que sempre dic que sí a tot i vull participar en tot, això em va acabar passant factura. Ara mateix intento prendre-ho amb calma, tocant moltíssim i procurant estar de bon humor, ja que això sembla que anirà per llarg. No puc gravar res perquè em vaig deixar el micro a casa d’un amic (soc un desastre!), però estic fent cançons i passo el dia enganxada a la guitarra i a l’ukelele. Això m’està salvant!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona