Societat

No saber què passa dins

A la residència Sant Cebrià han mort 31 dels 84 avis i àvies que hi vivien

Està intervinguda a petició de l’Ajuntament

“El 3-4 d’abril vam saber que hi havia hagut morts a la residència Sant Cebrià però no teníem dades fiables. Uns dies després, el 7 d’abril, estàvem igual: amb indicis que les coses no anaven bé i amb moltes queixes de famílies que denunciaven l’opacitat de l’empresa concessionària. Va ser aquell dia quan vam demanar a la Generalitat que intervingués la residència sanitàriament”, explica Marta Martorell, alcaldessa de Tiana. El Departament de Salut va fer les seves inspeccions i va posar al capdavant de la residència Badalona Serveis Assistencials (BSA). L’alcaldessa diu que, tot i aquest canvi, “van passar els dies i la situació va empitjorar per una presumpta mala gestió per part del concessionari (Brofar Concesiones y Servicios SL)”. És en aquest moment que l’Ajuntament va demanar a la Generalitat que intervingués tota la residència. Tot i que l’ordre d’intervenció va arribar el 22 d’abril, Martorell assegura que les traves posades per l’empresa Brofar van obligar l’Ajuntament a iniciar “un expedient de segrest de la residència per incompliment de les obligacions del concessionari” i a adoptar “la mesura cautelar d’apartar provisionalment la concessionària”(que també ha estat denunciada penalment). Tot just fa poc més d’una setmana que de forma provisional l’Ajuntament ha donat la gestió tecnicoadministrativa del centre a la Fundació Vella Terra. “És una fundació que treballa amb residències des del 1975 i de les 14 residències que portava a 12 ni tan sols hi havia entrat el virus. Ens va donar confiança”, explica l’alcaldessa.

El principal partit de l’oposició, Junts per Tiana, lamenta que l’Ajuntament (ERC-AM, el PSC i JxCat), titular de la residència, “actués tard”, i acusa el govern d’haver “perdut el control” i d’haver “amagat informació”.

Dels 84 residents que tenia la residència Sant Cebrià, 31 han mort i la resta –menys 14 que han donat negatiu– tenen la malaltia. Dinou treballadors van haver de demanar la baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona