Societat

L'Orfeó de Sant Llorenç de Cerdans participa en la gravació d'un projecte multimèdia a l'abadia d'Arles

La coral vallespirenca també va actuar en una trobada de Cors de Clavé a Badalona

La iniciativa és deguda a l'associació Art Passió, presidida per Florent Pallares, que va demanar a la coral –un dels dos grups vocals més antics que canten de manera única en català– que participés en el projecte Cors de Catalans, que ha de veure el dia el novembre d'aquest any. Es tracta d'un projecte multimèdia basat principalment en un reportatge fotogràfic d'Alexis Bret i Grégory Herpe que mostrarà la diversitat de la Catalunya del Nord, combinat amb un CD d'il·lustració musical adaptada per a cada lloc. La part de la gravació és sota la responsabilitat de l'enginyer de so Silvà Philipon i del seu equip. L'originalitat del projecte es basa en la complementarietat dels llocs escollits amb les corals i els cants interpretats.

Dotze grups vocals a Badalona

Com a membre de la Federació de Cors de Clavé Catalunya Nord, l'Orfeó de Sant Llorenç de Cerdans també va ser la coral encarregada de representar les comarques nord-catalanes en la 1a Diada de Cors de Clavé que va tenir lloc aquest diumenge 6 de juny a Badalona. La manifestació, organitzada segons la tradició de les caramelles, era preparada per la federació mare de Cors de Clavé de Barcelona amb el servei de Cultura i Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Badalona (una ciutat costanera de més de 150.000 habitants, que és la Capital Cultural de Catalunya 2010). Els 12 grups vocals i els seus 250 participants es van repartir la tasca d'animar els llocs emblemàtics de la ciutat (plaça de la Vila, Rambla, pont del Petroli, església de Santa Maria...). En l'acte final –abans d'interpretar conjuntament El cant de la senyera i Els segadors, dirigits per Andrea d'Escalada, directora de la Societat Coral La Badalonense–, cada coral es va poder expressar amb un cant de la seva tria. L'Orfeó va optar per La sardana de Sant Llorenç de Cerdans, del compositor llorencí Lluís Torrent. El director de l'Orfeó de Sant Llorenç, Oliver Sans, i els coristes es van acomiadar agraint l'acollida i felicitant el president i vicepresident de Cors de Clavé (Josep Cruells i Josep Mateu), i els responsables polítics de Badalona, l'alcalde, Jordi Serra, i Mateu Calmeta, regidor de Cultura i Patrimoni de Badalona, per l'excel·lència de l'organització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró