Societat

Els vins dolços del Rosselló a Andalusia

Una dele­gació nord-cata­lana era pre­sent al saló Vino­ble 2010 a Jerez de la Fron­tera. Aquest saló inter­na­ci­o­nal dels vins gene­ro­sos té lloc cada dos anys i enguany se cele­brava del 29 de maig al 3 de juny amb uns sei­xanta expo­si­tors i una vin­tena de països repre­sen­tats. Jean-Claude Pedrol (celler de Baixàs), va pre­sen­tar-hi les velles anya­des Dom Brial i Château les Pins. Car­los Badia (celler Arnaud de Ville­neuve i Cas­tell Pesillà) va expli­car les diferències entre els dife­rents vins dolços del Ros­selló, i Yves Zier (CIVR), es va encar­re­gar de pre­sen­tar els vins dolços de Maurí i Banyuls.

Amb la dele­gació nord-cata­lana també hi va assis­tir el pre­si­dent d'àmbit esta­tal de la Con­fe­de­ració dels vins dolços, Jean Paul Ramio, i els pre­si­dents de sin­di­cats de pro­duc­tors com Roger Tor­rei­lles, Antoine Cesco i Pierre Gis­bert, així com el direc­tor de la Casa dels Vinya­ters, Serge Gillet, que van ani­mar dife­rents degus­ta­ci­ons i con­ferències. En una sessió de tast excep­ci­o­nal, Yves Zier i et Jac­ques Paloc (INAO), van fer des­co­brir a una cin­quan­tena de pro­fes­si­o­nals del sec­tor sis vins d'anya­des entre 2003 i 1898: un Mus­cat de Ribe­sal­tes 1993, un Banyuls de 2003, un Maurí 1975, dos Ribe­sal­tes Ambrés de 1969 et 1959, i final­ment un hors d'âge de 1898.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.