Societat

Cinc anys i una campana

«Ventdelplà» i Diagonal TV s'acomiaden de Breda lliurant una nova campana a l'Ajuntament per agrair el bon acolliment que el poble ha donat durant tot un lustre a l'equip de la sèrie

Cinc anys de relació no són debades, i Diagonal TV ha volgut agrair a Breda l'acolliment que durant tot aquest temps ha rebut del poble que ells han fet famós a Catalunya amb el nom de Ventdelplà. El rodatge ja es va acabar fa unes setmanes, però ahir al migdia la productora de la sèrie va lliurar una campana nova a l'Ajuntament en agraïment a tot el poble.

La idea va sorgir arran de la broma d'un dels actors més característics de la sèrie, Pep Cruz, que ahir va ser dels qui més bé s'ho va passar, fent fotos en tot moment per immortalitzar la peculiar diada. Cruz, que durant tot aquest temps s'havia queixat contínuament de com sonava, d'esquerdada, la vella campana, va ser a qui se li va ocórrer de fer-ne una de nova i substituir la vella. L'alcalde, Jordi Iglesias, els productors de Diagonal TV i els directors de la sèrie van assistir a l'acte de col·locació de la campana, però, sens dubte, les cares més conegudes van ser les que van fer més gràcia. Tot i l'absència d'Emma Vilarasau, la protagonista indiscutible de la sèrie, no hi van faltar les altres primeres espases: Anna Barrachina, Marc Cartes, Abel Folk, Boris Ruiz, Isabel Rocatti i l'esmentat Pep Cruz. Tots ells, començant per l'alcalde, van picar amb un martell la campana a les dotze en punt per fer sonar d'una manera entre solemne i divertida les dotze campanades pertinents.

Tot seguit, una grua va enlairar la nouvinguda cap a amunt, per instal·lar-la al campanar des d'on d'ara endavant marcarà el pas del temps i recordarà a cada repic que Breda, durant un temps, va ser un dels pobles més televisius de Catalunya, tot i que mudat de Ventdelplà, el nom de la sèrie que un cop passi l'estiu posarà punt final a una etapa d'èxit.

La sèrie, que va començar a emetre's el 14 de febrer del 2005, va arrancar amb una excel·lent mitjana del 25,4% de quota de pantalla. La millor temporada va ser la segona, amb un 26,7%, i en el conjunt no ha baixat del 20%.

Filla de Riudellots de la Selva

A l'acte també hi va assistir l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, ja que la campana és filla d'aquest municipi. El 3 de juny passat s'hi va fondre la campana, a la foneria Barberí. La fosa es va fer a les dotze del migdia, hora de l'Àngelus, una tradició que en aquesta foneria s'ha mantingut durant tots els seus segles d'història. L'esdeveniment també va comptar aquell dia amb la presència de dos dels puntals de la sèrie: Emma Vilarasau i Pep Cruz.

El procés que es va fer servir per a la fosa de la campana va ser totalment artesanal, pràcticament com ara fa 500 anys. Els treballs necessaris per polir i acabar la campana van tenir una durada de dues setmanes.

90 quilos i amb inscripció

La campana pesa 90 quilos i la seva funció és tocar els quarts. Porta una inscripció gravada, que diu: «Ventdelplà. Diagonal TV en agraïment al poble de Breda. 2010.» La voluntat és que recordi durant segles el temps en què el poble de Breda es transformava cada setmana en l'escenari d'aquesta sèrie tant reeixida de TV3, i les històries dels seus protagonistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El govern aprova el decret per als projectes lingüístics de centre

barcelona
Societat

Mor Jim Harris Simons, matemàtic i llegenda de Wall Street

societat

Els somnis dels infants gironins omplen el carrer Nou

girona

Mataró tindrà una nova roda de fira de 30 metres i més dies amb descomptes

mataró
societat

La Patum de Berga manté el pressupost en 456.000 euros

berga
societat

El pare de la nena morta per la mare a Sant Joan Despí nega que l’acusada tingués cap problema mental

barcelona
Societat

Conveni amb la Fundació Ramon Noguera per tenir cura de gats de carrer

llagostera
patrimoni

Malmeten unes escales del Park Güell

Barcelona
transports

Obre el carril bici dela Diagonal entre la Rambla dels Encants i el carrer Girona

barcelona