Societat

Tancats a casa i sense festa major

Els comerços de Granollers, les Franqueses i Canovelles s’adapten a les noves recomanacions de Salut

Les restriccions coincidien amb el començament de la festa major de Granollers, que s’ha suspès

“Ja havíem perdut la millor setmana de l’estiu, però esperàvem poder-nos recuperar”

L’últim dijous d’agost és cada any el tret de sortida de les proves de competició que afronten Blancs i Blaus a la festa major de Granollers. Cada any, excepte aquest. Tot i que a finals de maig ja s’havia anunciat la suspensió de la festa major de Blancs i Blaus, les entitats de la ciutat havien organitzat una programació cultural alternativa anomenada Parèntesi, del 24 al 30 d’agost. Però també aquesta iniciativa es va anul·lar, poques hores abans del seu inici, davant les restriccions que el departament de Salut va imposar dilluns als municipis de Canovelles, les Franqueses del Vallès i Granollers, que recomanen als ciutadans de romandre a casa i de reduir al màxim l’activitat social. Amb la cancel·lació de Parèntesi, un segon cop fort sacseja els comerciants de la capital del Vallès, que esperaven que la que era una de les millors setmanes de l’any ajudés a suavitzar les pèrdues del confinament i, en canvi, hauran de reduir la capacitat dels seus locals.

La Maria Alcalà, que porta amb el seu pare la gelateria Les Olles, qualifica de “rematada final” la suspensió de l’activitat cultural programada per aquesta setmana. “Ja perdíem la millor setmana de tot l’estiu, però amb el Parèntesi esperàvem poder recuperar una mica”, assegura. Amb les noves restriccions, han passat de tenir 27 taules a fora a només 13, i s’han quedat amb tan sols dues a l’interior. “Hem tornat a la fase dos”, afirma. La part més important de la facturació la fan a l’estiu, per això la preocupa la viabilitat del negoci. “Som un negoci familiar del qual depenen moltes persones”, lamenta.

Amb el mateix problema s’han trobat al forn de pa Can Busquets, situat a la plaça de la Porxada, on la davallada de la clientela s’ha notat “d’un dia per l’altre”. “No sembla Granollers”, assegura la Mari Carmen García, que n’és treballadora i que destaca que el pitjor és la incertesa de “no saber què fer ni quan durarà”. “Anem sobre la marxa, ens van canviant les normes dia a dia”, es lamenta, i hi afegeix que l’únic que poden fer és anar-se adaptant a les restriccions que els imposin i “esperar sortir-nos-en”.

Tot i així, la població granollerina sembla haver entomat les mesures amb conformitat més que no pas amb ressentiment. “Cal fer el que sigui per millorar”, insisteixen l’Angelina Romera i el Francisco Zamora, que tornen de l’hospital. “Si ho han suspès tot és que devem estar fotuts”, sentencien. A l’Angelina i el Francisco, els satisfà que s’estiguin fent testos massius a la zona per detectar els casos positius, però a la vegada els preocupa que hi hagi actituds poc prudents davant de les restriccions sanitàries. “Crec que la gent gran som els qui més seguim les recomanacions, perquè som un col·lectiu de risc. I entre el jovent, hi ha de tot, hi ha qui va amb compte, i hi ha qui no”, destaca l’Angelina. L’Antonio també coincideix amb ells a l’hora d’acceptar les restriccions. “Si s’ha de fer, s’ha de fer. No per anar dos dies de festa, anirem pitjor”, sosté. “Jo intento fer cas, és l’únic que ens queda”, insisteix.

La Maria Bas, que ha vingut a la plaça de la Porxada per fer les fotografies per a la llar d’infants del seu fill, també pensa que les recomanacions sanitàries són adequades i opina que “està bé la prevenció en aquests casos, van pel bon camí”. Tot i això, apunta que els ciutadans no estan del tot al corrent de les mesures. “Surt una mica a la tele, però tampoc no ens han arribat a informar bé”, critica. A ella la preocupa especialment que l’augment de casos sigui poques setmanes abans de l’inici del curs escolar. “D’aquí a dues setmanes comencen les guarderies i no sabem gaire bé com ho gestionaran”, assegura, i hi afegeix que això els comporta la incertesa de saber si tindran “compatibilitat amb les feines si els nens no poden anar a escola”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES