Societat

la contra

Coques i revetlles a la platja

L'encesa de la flama del Canigó donarà el tret de sortida a la nit més curta de l'any en molts pobles del Maresme que organitzen les revetlles a primera línia de mar

La coca de Sant Joan és la de fruita confitada. Això és irrebatible. Per molts invents, innovacions i varietats que facin els pastissers, aquesta continua sent la més demanada de totes per acabar d'arrodonir la revetlla. També és la que es repartirà abans no surti el sol en moltes de les festes populars que es faran davant de mar. La coca i el cava que acompanya la revetlla es repartiran aquesta nit en molts punts de la costa. És el lloc escollit per molts municipis per fer-hi la revetlla i passar-hi la nit més curta.

Arenys de Mar és un dels que mantenen des de fa anys la festa a la platja de la Picòrdia. Hi actuarà l'orquestra Tràfic a partir de la mitjanit. A Mataró, per l'absència del Cruïlla de Cultures que obria la temporada amb un concert per Sant Joan, la discoteca Manaus&Manaus serà la que agafarà el relleu per portar discjòqueis a davant de mar. La capital del Maresme té una alternativa per anar a veure com els veïns del carrer Sant Joan reben les bruixes i encenen la foguera després del sopar que organitzen des de fa anys. A Sant Pol de Mar també s'hi fa la crema de la bruixa a la Punta, i després comença la revetlla amb l'Orquestra Mandolina. Al Masnou són dues associacions de veïns les que s'han encarregat de muntar les revetlles: l'una a la plaça Ramon i Cajal i l'altra al parc del Llac. A Vilassar de Mar coincideix que la revetlla de Sant Joan dóna el tret de sortida a la festa major. Aquesta nit hi actuarà La Salseta del Poble Sec. També aquesta nit comença la festa major petita de Pineda de Mar i el barri del Poblenou.

La Flama del Canigó es desplaçarà de cap a cap de la comarca per encendre puntualment les fogueres. A Arenys de Mar l'emplaçament canvia de lloc per les obres del Calisay: arribarà als jardins del Xifré i baixarà a encendre el foc a la platja. A Calella, Òmnium Cultural Montnegre, que integra els municipis de Canet de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Calella, rebrà al passeig la Flama del Canigó. A Vilassar de Dalt seran els atletes els que baixaran la flama des del coll d'Ares, i la portaran a Can Rafart, on la Plataforma Vilassar Decideix, amb la col·laboració de l'Ajuntament, ha organitzat la revetlla popular, amb sopar i concerts. A Malgrat de Mar, els membres del club ciclista seran els encarregats d'encendre el foc, al costat de la Colla de Diables, i la festa s'acabarà tard a la platja amb el grup de folk La Carrau. Els Dimonis de Teià faran l'encesa a Can Godó, i després s'hi farà sopar i ball. L'altra revetlla al poble serà la que organitzen els veïns de Vallbellida.

Les opcions, doncs, són variades per aquesta nit. Tantes com coques per triar. Ara, si s'escull l'autèntica, no s'hi val a treure'n la fruita del damunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]