Societat

Detingut a La Múnia el fugitiu més buscat d’Espanya per un homicidi del 2002

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han detingut a La Múnia (Alt Penedès) un dels fugitius més buscats d’Espanya, a qui consideren autor material de l’assassinat el 2002 de l’empleat d’una empresa de Tarragona, al qual va disparar al cap durant un atracament.

El fugitiu, condemnat a 25 anys de presó per aquells fets i que estava desaparegut des del 2012, vivia sota una altra identitat en una masia aïllada de Castellví de la Marca i havia ocultat la seva veritable filiació fins i tot a la seva parella i a la filla d’aquesta, amb les quals residia.

Les primeres informacions indiquen que l’home s’havia aconseguit amagar durant tants anys gràcies a l’ajuda de la seva família, que li proporcionava el necessari per viure perquè ell estava pràcticament tot el dia ocult a l’interior de la masia i sortia només unes hores al dia.

Precisament, la policia va aconseguir trobar-lo en constatar que alguns dels seus cercles pròxims tenien propietats a la zona de la comarca de l’Alt Penedès en la qual finalment va ser localitzat.

Després de comprovar que es trobava en una masia de Castellví de la Marca, els agents van muntar un dispositiu per detenir-lo, però el fugitiu va aconseguir fugir de la casa per una porta del darrere i amagar-se en un bosc proper.

La policia va utilitzar mitjans aeris i una càmera tèrmica per trobar-lo, i finalment el va localitzar a la propera localitat de la Múnia, on havia quedat amb uns cercles pròxims perquè el recollissin i ocultessin novament.

El fugitiu, que va pertànyer a una banda d’atracadors a la qual s’atribueix la comissió d’almenys 70 delictes d’aquest tipus i tres homicidis, tenia un passat molt violent que havia ocultat a la seva parella, segons la policia.

Al juliol del 2002, va assaltar amb dues persones armades amb un revòlver i amb una escopeta de canons retallats, una empresa de Tarragona i li va disparar un tret al cap a un dels empleats, que li va plantar cara i va aconseguir treure-li el passamuntanyes amb el qual es cobria la cara.

En aquell moment, la policia no va aconseguir determinar la identitat de l’autor de l’assassinat perquè les tècniques forenses disponibles aleshores no van permetre aclarir a qui pertanyien les petjades i les proves recollides, però deu anys més tard, el 2012, l’avanç tecnològic va permetre als agents aïllar l’ADN del passamuntanyes i determinar la identitat del delinqüent, que va ser finalment detingut el 2012, encara que va aconseguir escapar. Ha estat en parador desconegut fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona