Formació i investigació al Terracotta Museu
L’equipament de la Bisbal ha estrenat una aula pedagògica, un taller ceràmic artesà i una impressora 3D gràcies al Coop’Art
La Bisbal d’Empordà ha millorat les instal·lacions del Terracotta Museu gràcies al projecte transfronterer Coop’Art. Amb els diners obtinguts, l’equipament ha estrenat el punt d’inici d’una ruta de la ceràmica, una aula pedagògica amb nou mobiliari i un taller ceràmic artesà, entre altres espais.
El director del museu, Xavier Rocas, explica que les instal·lacions beneficien la formació –ja hi ha un cicle de grau mitjà de terrisseria– i fomenten la investigació. De fet, a l’octubre, en la Terracotta Bienal, ja es van poder veure creacions de la nova impressora 3D. L’eina, comprada en el marc del Coop’Art, ha provocat, de retruc, que els ceramistes hagin creat una terra específica per imprimir productes en argila.
Aquests projectes executats i d’altres de previstos –s’ha ajornat, de moment, el d’un forn d’alta temperatura que pugui coure a més de 1.200 graus– formen part del Coop’Art mitjançant el Programa Operatiu de Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra (Poctefa), en què han participat el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Sant Hilari, entre d’altres.
Projecte d’enginyeria
El consistori bisbalenc i el Terracotta Museu són alguns dels socis del Coop’Art. A la Bisbal, hi ha projectes realitzables fins a 102.500 euros, i el 65% són finançats pel Poctefa. “El forn d’alta temperatura és un projecte d’enginyeria que repensa un forn tradicional i que està vinculat al taller artesà”, diu Rocas.