Societat

El confinament de la Cerdanya i la falta d’oferta d’esquí a Andorra porten nous esquiadors al Pirineu lleidatà

Port Ainé fa una valoració positiva de l’inici de la temporada i gairebé ja ha venut tots els forfets fins al 4 de gener

El confinament perimetral de la Cerdanya i l’endarreriment de l’obertura de les estacions d’esquí andorranes han portat esquiadors d’arreu del país a visitar les estacions del Pirineu lleidatà.

A Port Ainé aquest dissabte de Sant Esteve s’hi han vist esquiadors habituals així com d’altres que acostumaven a visitar les pistes ceretanes i del Principat i que han fet la reserva a última hora.

La directora comercial de les estacions d’Espot i Port Ainé, Gemma Tost, ha fet una valoració “positiva” de l’arrencada de la temporada i ha dit que tenen pràcticament tots els forfets venuts fins al 4 de gener.

Tot i això, reconeix que l’ocupació no té res a veure amb la dels altres anys perquè les “restriccions no ho permeten”.

L’estació de Port Ainé ha obert la temporada amb un 50% de l’aforament.

De moment, la seva directora comercial, Gemma Tost, diu que la valoració és “positiva” i que es nota que la gent “té ganes d’esquiar”, encara que els percentatges d’ocupació que tenen estan lluny dels d’anys anteriors ja que “les restriccions no ho permeten”. “Més o menys anem treballant”, diu Tost, que també ha afegit que ja tenen la majoria dels forfets venuts fins al 4 de gener.

Per la seva banda, considera que el confinament perimetral de la Cerdanya i del Ripollès “ha acabat afectant” i que hi ha gent que ha volgut reservar forfets fins a última hora i que s’han quedat sense.

Tot i això, no ho han “notat tant” com els hotelers que han obert, que aquest cap de setmana registren una ocupació al voltant del 60%.

Carla Balletbò, veïna de Mollet del Vallès, és el primer cop que visita les pistes de Port Ainé, ja que acostuma anar a esquiar a Andorra.

Malgrat saber que la situació de la Cerdanya es podria estendre també a altres parts del territori, van decidir fer una reserva per a tot el cap de setmana i, així, “provar també una altra estació”. “Al final hem tingut sort i podem estar aquí”, ha indicat.

Per la seva banda, Cristina Teruel ha explicat que la seva família havia reservat un hotel a la Cerdanya per passar-hi Nadal i anar a esquiar. Després de cancel·lar-la de manera gratuïta, aquesta família de Barcelona ha optat per passar quatre dies a un hotel de Sort i anar a esquiar a Port Ainé.

“Ens està encantant, les pistes estan molt bé i malgrat que el temps d’ahir va ser dolent avui està sent molt maco”, ha afegit.

Albert Sanmartín també tenia pensat reservar una estada a la Cerdanya per a aquest cap de setmana, ja que acostuma anar a esquiar a Masella o a pistes andorranes. L’anunci del tancament perimetral de la comarca, però, va fer que “ràpidament” fes una reserva al Pirineu lleidatà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona